Ajvar

recept přidal/a: Pavel Ovesný
Ajvar
Ingredience: 

2 velké lilky
6-8 červených paprik
125 ml olivového oleje
dochucení: sůl, pepř, 2 stroužky česneku, štáva z jednoho citronu

Postup: 

Ajvar - tradiční chorvatskou paprikovou pastu připravíte tak, že lilky nejprve pokrájíte na kolečka, osolíte a necháte vypotit. Otřete je ubrouskem a společně s očištěnými paprikami je upečte v troubě do měkka. Oloupejte je, nahrubo pokrájejte a vložte do mixéru. MIxujte je společně s česnekem a citrónovou šťávou a olejem, dochuťte solí a pepřem.

Chutnalo vám?: 
Tagy: 
Chcete proniknout do tajů rostlinné stravy? Neumíte správně dochucovat? Vaříte dokola stále ty stejné recepty? Přijďte ochutnat nové suroviny, chutě i lidi na kurz veganského vaření.