Dobroty z Loving Hutu můžete díky All Vegan ochutnat i doma

dobroty z Loving Hutu

Chutnají vám jídla z veganského řetězce jídelen Loving Hut, který pomalu dobývá další pražské čtvrtě? Lámete si marně hlavu, jak některé z jídel ochucují a z čeho to dělají? Alespoň trochu můžete poodkrýt toto tajemství díky studování etiket na speciální řadě výrobků z obchodu All Vegan, které si můžete odnést domů.

Tenhle poměrně nový podnik, který v pražském Karlíně otevřel na konci září, nabízí výhraně veganské zboží. Kromě vcelku běžného sortimentu, který pořídíte v každé lépe zásobené zdravé výživě, jakou jsou rostlinné jogurty či mléka, různé druhy polotovarů na bázi sóji (tofu, tempeh) i obilných bílkovin (robi), těstovin (z těch méně tuctového zboží mají třeba pohankové nudle soba), vloček, semínek a ořechů, mořských řas a dochucovadel, v něm stojí za pozornost jedna z lednic s chlazeným zbožím.

V ní totiž najdete celou řadu chlazených polotovarů s logem Loving Hutu, pod jehož křídla ostatně karlínský obchůdek také spadá. Za ještě přijatelných 50 – 60 Kč za 200 gramů, tedy za cenu srovnatelnou např. s ochucenými tempehy, tam můžete pořídit balíčky s různými pikatními kostkami nebo nugetkami, pochopitelně z čistě rostlinných surovin. Ochutnal jsme zatím dva druhy a na obojím jsem si opravdu pošmáknul. Rýsuje se tu tak veganská alternativa ke slovenské značce Goody Foody, jejíž výrobky chutnají výborně, ale bohužel jsou jen pro vegetariány (obsahují vaječnou a mléčnou bílkovinu).

All Vegan najdete cestou z Florence do Karlína hned kousek od železničního viaduktu (nebo chcete-li Mlské kavka) na adrese Sokolovská 35. Otevřeno to mají od pondělí do pátek od devíti do šesti večer, v sobotu pak mezi 9:00 a 13:00. Pokud se stavíte v době oběda, můžete něco slupnout rovnou na místě, protože v místním bufetu mají i několik jídel z pestré nabídky Loving Hutu z Truhlářské.

Autor článku
Pavel OvesnýJmenuji se Pavel Ovesný a veganství se věnuju 17 let. Založil jsem web Vegmania.cz a natočil kurz Rostlinný jídelníček se s vámi podělím o nezbytnou teorii i praktické tipy a postupy, jak jíst rostlinně pestře a zároveň chutně. Online kurz se 45 kapitolami a 2,5 hodinami videí můžete sledovat z pohodlí vašeho domova. Zjistěte víc

 

Řešíte, jak si dobře vybrat kuchyňský přístroj? Získejte užitečné tipy i slevové kódy z našich článků.

 

E-mailový oběžník Vegmania

Chcete dostávat užitečné tipy a triky z rostlinné kuchyně nebo tématické recepty podle ročních období do vaší pošty? Věnujte mi e-mail a já vám 1 - 2x do měsíce napíšu. Nechcete kupovat zajíce v pytli? Pak se nejdříve podívejte se, jaké e-maily můžete očekávat.

Chcete dostávat užitečné tipy a triky z rostlinné kuchyně nebo tématické recepty do vaší pošty?