Veganotic bublanina v gluten free verzi

Recept přidal/a: Kosmetika hrou
Druh jídla: 
Veganotic bublanina v gluten free verzi
Ingredience: 

100g rostlinného másla (kokosové a trochu alsanu)
180g hnědého cukru krupice
2 lžičky vanilkového extraktu
240 gramů bezlepkové směsi Labeta
2 vrchovaté lžičky prášku do pečiva (bez fosfátu)
1/2 lžičky sody bikarbony
špetka soli
1/2 hrnku hustého rýžového mléka (ze sušeného)
1/2 hrnku řídkého rýžového mléka
1 lžíce jablečného octa
jahody a třešně

Postup: 

Recept jsme převzaly z Veganotic a upravily ho dle toho, co máme doma a také bez lepku!
Troubu předehřejeme na 180 stupňů. Smícháme cukr s kokosovým tukem a vanilkovým extraktem a pořádně prošleháme vidličkou nebo šlehačem. V druhé míse smícháme všechny sypké ingredience kromě cukru. Ve třetí míse smícháme rýžová mléka s octem. Do mísy s cukrem přidáme 1/3 sypké směsi a přimícháme 1/2 tekutých ingrediencí - lehce promícháme. Poté přidáme další 1/3 mouky a tekuté směsi - promícháme a nakonec dodáme poslední část sypké směsi. Mícháme velmi lehce. nalijeme do formy a vmáčkneme ovoce a pečeme na 180 stupňů cca 40 minut.

Chutnalo vám?: 
poukaz na kurz vaření Sháníte ořechy a semínka, luštěniny nebo obiloviny? Na jednom místě je společně s těstovinami, rostlinnými oleji, ořechovými másly, sušeným ovocem a dalším pestrým výběrem zdravých potravin za férové ceny najdete v e-shopu Grizly.cz.
zjisti víc
Pronikněte za 3 hodiny do tajů rostlinné stravy. V živém online kurzu Veganství pro zelenáče se s vámi podělím o důležitou teorii i praktické tipy a postupy, jak se stravovat pestře a chutně. Na zkušenosti z 12 let mé veganské praxe se můžete ptát přímo z pohodlí svého domova. Zjistěte víc

E-mailový oběžník Vegmania

Chcete dostávat užitečné tipy a triky z rostlinné kuchyně nebo tématické recepty podle ročních období do vaší pošty? Věnujte mi e-mail a já vám 1 - 2x do měsíce napíšu. Nechcete kupovat zajíce v pytli? Pak se nejdříve podívejte se, jaké e-maily můžete očekávat.

Chcete dostávat užitečné tipy a triky z rostlinné kuchyně nebo tématické recepty do vaší pošty?