Rychlý kuskus s tempehem

recept přidal/a: Pavel Ovesný
Rychlý kuskus s tempehem
Ingredience: 

pro 2-3 osoby:
1 kostka tempehu
menší cuketa
hrnek kuskusu
sušená rajčata
olej
sůj

Postup: 

Na pánvi zlehka orestujeme na kostky nakrájený tempeh (lépe použít smažený nebo uzený) a cuketu, osolíme, zasypeme hrnkem kuskusu (vhodnější je celozrnný) a zalijeme dvěma hrnky horké vody. Promícháme a zhruba během pěti minut se voda vsákne do kuskusu, podle toho, zda chceme vodnatější nebo sušší jídlo buď stáhneme z ohně a nebo naopak mícháme a necháme přebytečnou vodu vypařit. Během vaření kuskusu se do něj hodí přidat sušená rajčata - zvláště pokud vám někde zůstaly tuhé sušší kousky, kterým už nepomůže ani sebelepší olej. Ve vodě ale krásně změknou a dají celému jídlu pěknou barvu i lehce nakyslou chuť.

Chutnalo vám?: 
Tagy: 
Chcete proniknout do tajů rostlinné stravy? Neumíte správně dochucovat? Vaříte dokola stále ty stejné recepty? Přijďte ochutnat nové suroviny a chutě na kurzy veganského vaření.
inzerce - econea - eshop pro každodenní hrdiny

Komentáře

Nejlepší kuskus!! Cuketu teď nemívám, tak aspoň pod tempeh osmahnu cibulku. Výborné.