Quinoa rizoto s lesními houbami

Publikováno: 25. 10. 2017   Autor/ka: Pavel Ovesný
Kuchyně: Bezmasá jídla
Druh jídla: Hlavní chody
Quinoa rizoto s lesními houbami
Ingredience:

1hrnek suché quinoi
větší cibule
lesní houby (300-500g, tedy cca 1 hluboký talíř), alternativně hlíva
uzený tempeh (volitelně)
olej na smažení
pepř

Postup:

Quinou zalijeme vařící vodou v poměru 1:2 (quinoa/voda), vaříme cca 10 minut poté odstavíme (měla by zůstat lehce nedovařená). V hluboké pánvi nebo v hrnci osmažíme na drobno nakrájenou cibuli, jakmile zezlátne, přidáme (volitelně) na kostky nakrájený tempeh a orestujeme. Přidáme cca polovinu hub, pokrájených na menší kousky. Chvíli společně orestujeme, až houby zmenší svůj objem, podlejeme trochou horké vody, přidáme zbytek hub a za občasného míchání a podlévání (abychom pokryli dno) dusíme 10 – 15 minut. Po posledním podlití přichutíme trochou sójové omáčky a pepřem, přidáme quinou a za občasného míchání počkáme, dokud nevstřebá veškerý vývar, aby se spojily chutě. Podáváme podobně jako rizito (např. posypat nastrouhaným veganským sýrem či sezamezánem) se zeleninovou oblohou.

Počet porcí:
2
Doba přípravy:
25 minut
Tagy:
Houby Quinoa

Pronikněte za jeden večer do tajů rostlinné stravy

Online kurz Rostlinný jídelníčekV online kurzu Rostlinný jídelníček se s vámi podělím o nezbytnou teorii i praktické tipy a postupy, jak jíst pestře a chutně. Na zoubek koukneme luštěninám, ořechům, alternativám masa a mléka, dochucování i samotnému sestavení jídelníčku. Online kurz se 45 kapitolami a 2,5 hodinami videí můžete sledovat z pohodlí domova Zjistěte víc

 

 

Řešíte, jak si dobře vybrat kuchyňský přístroj? Získejte užitečné tipy i slevové kódy z našich článků.

E-mailový oběžník Vegmania

Chcete dostávat užitečné tipy a triky z rostlinné kuchyně nebo tématické recepty podle ročních období do vaší pošty? Věnujte mi e-mail a já vám 1 - 2x do měsíce napíšu. Nechcete kupovat zajíce v pytli? Pak se nejdříve podívejte se, jaké e-maily můžete očekávat.

Chcete dostávat užitečné tipy a triky z rostlinné kuchyně nebo tématické recepty do vaší pošty?