Prejt z mungo a krup

Recept přidal/a: Pavel Ovesný
Druh jídla: 
Prejt z mungo a krup
Ingredience: 

1 velká cibule
hrnek ječných krup
hrnek mungo fazolí
2 stružky česneku
sojovou omáčku
majoránku, pepř, sůl

Postup: 

Mungo fazolky namočíme alespoň na 2 hodiny, ale klidně přes noc do studené vody. Vodu pak vylejeme, doplníme čerstvou a uvaříme do měkka, což trvá necelou půlhodinku. Nebojte se je osolit hned na začátku. Kroupy propláchneme a uvaříme v osolené vodě také do měkka.

Na oleji osmahneme na drobno pokrájenou cibuli do zlatohněda. Přidáme adzuki, krátce orestujeme a zasypeme kroupami. Necháme několik minut společně propojit chutě, až na závěr přidáme lžíci sojové omáčky, česnek a majoránku, aby neztratili aroma. Promícháme.

Na talíři můžeme přidat čerstvě namletý pepř a také menší lžičku lahůdkového droždí. Prejt je výborný samotný s kysaným zelím nebo klasicky s uvařenými bramborami a kyselou okurkou.

Počet porcí: 
2
Doba přípravy: 
40 minut + vaření munga
Chutnalo vám?: 
Tagy: 
poukaz na kurz vaření Sháníte ořechy a semínka, luštěniny nebo obiloviny? Na jednom místě je společně s těstovinami, rostlinnými oleji, ořechovými másly, sušeným ovocem a dalším pestrým výběrem zdravých potravin za férové ceny najdete v e-shopu Grizly.cz.
zjisti víc

E-mailový oběžník Vegmania

Chcete dostávat užitečné tipy a triky z rostlinné kuchyně nebo tématické recepty podle ročních období do vaší pošty? Věnujte mi e-mail a já vám 1 - 2x do měsíce napíšu. Nechcete kupovat zajíce v pytli? Pak se nejdříve podívejte se, jaké e-maily můžete očekávat.

Chcete dostávat užitečné tipy a triky z rostlinné kuchyně nebo tématické recepty do vaší pošty?