Prejt z mungo a krup

recept přidal/a: Pavel Ovesný
Prejt z mungo a krup
Ingredience: 

1 velká cibule
hrnek ječných krup
hrnek mungo fazolí
2 stružky česneku
sojovou omáčku
majoránku, pepř, sůl

Postup: 

Mungo fazolky namočíme alespoň na 6 hodin, ale ještě lépe přes noc do studené vody. Vodu pak vylejeme, doplníme čerstvou a uvaříme do měkka. Solíme až na úplném konci. Kroupy propláchneme a uvaříme v osolené vodě také do měkka.

Na oleji osmahneme na drobno pokrájenou cibuli do zlatohněda. Přidáme adzuki, krátce orestujeme a zasypeme kroupami. Necháme několik minut společně propojit chutě, až na závěr přidáme lžíci sojové omáčky, česnek a majoránku, aby neztratili aroma. Promícháme.

Na talíři můžeme přidat čerstvě namletý pepř a také menší lžičku lahůdkového droždí. Prejt je výborný samotný s kysaným zelím nebo klasicky s uvařenými bramborami a kyselou okurkou.

Počet porcí: 
2
Doba přípravy: 
40 minut + vaření munga
Chutnalo vám?: 
Tagy: