Pohankové rizoto se žampióny a tempehem

recept přidal/a: Pavel Ovesný
Pohankové rizoto se žampióny a tempehem
Ingredience: 

kostka uzeného tempehu
hrnek suché pohanky
10 hlaviček menších žampionů (popř. jiné houby, např. hlívu)
olej na smažení
pepř, majoránku

Postup: 

Pohanku zalijeme vařící vodou v poměru 1:2 (pohanka/voda), osolíme a krátce povaříme, odstavíme a necháme dojít. Na oleji orestujeme žampióny, jakmile začnou pouštět vodu, přidáme na kostky nakrájený tempeh. Chvíli společně orestujeme, přidáme pohanku, podjeme a za občasného míchání počkáme, dokud nenasaje veškerý vývar a chutě se spojí. Dochutíme majoránkou, rozetřeným nebo jemně nastrouhaným česnekem a pepřem.

Chutnalo vám?: