Pohankové rizoto se žampióny a tempehem

recept přidal/a: Pavel Ovesný
Pohankové rizoto se žampióny a tempehem
Ingredience: 

kostka uzeného tempehu
hrnek suché pohanky
10 hlaviček menších žampionů (popř. jiné houby, např. hlívu)
olej na smažení
pepř, majoránku

Postup: 

Pohanku zalijeme vařící vodou v poměru 1:2 (pohanka/voda), osolíme a krátce povaříme, odstavíme a necháme dojít. Na oleji orestujeme žampióny, jakmile začnou pouštět vodu, přidáme na kostky nakrájený tempeh. Chvíli společně orestujeme, přidáme pohanku, podjeme a za občasného míchání počkáme, dokud nenasaje veškerý vývar a chutě se spojí. Dochutíme majoránkou, rozetřeným nebo jemně nastrouhaným česnekem a pepřem.

Kupte si pohankové kroupy nebo lámanku v eshopu. Na kaši i raw krekry.

Počet porcí: 
2 porce
Doba přípravy: 
30 minut
Chutnalo vám?: 

E-mailový oběžník Vegmania

Chcete dostávat užitečné tipy a triky z rostlinné kuchyně nebo tématické recepty podle ročních období do vaší pošty? Věnujte mi e-mail a já vám 1 - 2x do měsíce napíšu. Nechcete kupovat zajíce v pytli? Pak se nejdříve podívejte se, jaké e-maily můžete očekávat.

Chcete dostávat užitečné tipy a triky z rostlinné kuchyně nebo tématické recepty do vaší pošty?