Pohanková sekaná

recept přidal/a: Silvie Zemková
Pohanková sekaná
Ingredience: 

100g pohanky
velká brambora (uvařená, nastrouhaná)
2lžíce lněného semínka
solamyl rozmíchaný v zeleninovém vývaru
kukuřičná strouhanka
osmažená cibule
česnek,
černá sůl, pepř, majoránka
sladká a uzená paprika

Postup: 

Pohanku uvaříme, nastrouháme do ní jednu velkou uvařenou bramboru. Přidáme nabobtnané lněné semínko, solamyl rozmíchaný v zeleninovém vývaru, kukuřičnou strouhanku, osmaženou cibule a koření (česnek, sůl, pepř, majoránka, sladká a uzená paprika). Se směsi vytvarujte bochánky a pečte 3/4 hodiny na 200 stupňů. Během pečení potírejte silným zeleninovým vývarem s kapkou olivového oleje.

Kupte si pohankové kroupy nebo lámanku v eshopu. Na kaši i raw krekry.

Počet porcí: 
2 porce
Doba přípravy: 
80 minut
Chutnalo vám?: 
Tagy: 
Chcete proniknout do tajů rostlinné stravy? Neumíte správně dochucovat? Vaříte dokola stále ty stejné recepty? Přijďte ochutnat nové suroviny a chutě na kurzy veganského vaření.

E-mailový oběžník Vegmania

Chcete dostávat užitečné tipy a triky z rostlinné kuchyně nebo tématické recepty podle ročních období do vaší pošty? Věnujte mi e-mail a já vám 1 - 2x do měsíce napíšu. Nechcete kupovat zajíce v pytli? Pak se nejdříve podívejte se, jaké e-maily můžete očekávat.

Chcete dostávat užitečné tipy a triky z rostlinné kuchyně nebo tématické recepty do vaší pošty?