Plněné tortilly

Recept přidal/a: Pavel Ovesný
Národní kuchyně: 
Druh jídla: 
Plněné tortilly
Ingredience: 

100 g rostlinné bílkoviny (seitan, tempeh, uzené či marinované tofu)
100 g červené fazole
100 g kukuřice
3 polévkové lžíce rajčatového protlaku nebo kečupu
olej
cibule
mexické koření
tortilly na zabalení

Postup: 

Na pánvi na oleji osmahneme cibuli dozlatova, přidáme rostlinné "maso", koření a krátce orestujeme. Přidáme fazole (z plechovky nebo předem uvařené), kukuřici (mraženou nebo sterilovanou) a nakonec protlak. Tortilly nahřejeme, aby byly ohebnější, navrstvíme do jedné poloviny menší množství směsi, zabalíme a uprostřed překrojíme.

Počet porcí: 
2 porce
Doba přípravy: 
20 minut
Chutnalo vám?: 
poukaz na kurz vaření Sháníte ořechy a semínka, luštěniny nebo obiloviny? Na jednom místě je společně s těstovinami, rostlinnými oleji, ořechovými másly, sušeným ovocem a dalším pestrým výběrem zdravých potravin za férové ceny najdete v e-shopu Grizly.cz.
zjisti víc

E-mailový oběžník Vegmania

Chcete dostávat užitečné tipy a triky z rostlinné kuchyně nebo tématické recepty podle ročních období do vaší pošty? Věnujte mi e-mail a já vám 1 - 2x do měsíce napíšu. Nechcete kupovat zajíce v pytli? Pak se nejdříve podívejte se, jaké e-maily můžete očekávat.

Chcete dostávat užitečné tipy a triky z rostlinné kuchyně nebo tématické recepty do vaší pošty?