Pečený květák s tymiánem a česnekem

recept přidal/a: Michaela Pavlíková
Pečený květák s tymiánem a česnekem
Ingredience: 

větší květák
2 stroužky česneku
olivový olej
koření: oregáno, bazalka, tymián

Postup: 

Pečený květák je něco velmi jednoduchého, o čemž rozhodně nepřemyšlíte, že by mohlo být tak božské. Chcete důkaz místo slibů? Máte-li doma květák, pusťte se do toho. Květák rozdělte na menší růžičky a promíchejte se s olivovým olejem, rozetřeným česnekem, tymiánem, oregánem a bazalkou a nechte alespoň před noc v lednici namarinovat. Poté jej upečte na pečícím papíru (nebo silikonové podložce) na 180 °C půl hodiny, v polovině času růžičky květáku otočte. Já jsem ho servírovala s quinou smíchanou s nakrájeou čerstvou petrželkou, gomasiem a salátem z listového salátu.

Počet porcí: 
2
Doba přípravy: 
60 minut + marinování květáku
Chutnalo vám?: 
Tagy: 
Pronikněte za 3 hodiny do tajů rostlinné stravy. V živém online kurzu Veganství pro zelenáče se s vámi podělím o důležitou teorii i praktické tipy a postupy, jak se stravovat pestře a chutně. Na zkušenosti z 12 let mé veganské praxe se můžete ptát přímo z pohodlí svého domova. Zjistěte víc

E-mailový oběžník Vegmania

Chcete dostávat užitečné tipy a triky z rostlinné kuchyně nebo tématické recepty podle ročních období do vaší pošty? Věnujte mi e-mail a já vám 1 - 2x do měsíce napíšu. Nechcete kupovat zajíce v pytli? Pak se nejdříve podívejte se, jaké e-maily můžete očekávat.

Chcete dostávat užitečné tipy a triky z rostlinné kuchyně nebo tématické recepty do vaší pošty?