Pečený guláš ze seitanu a hlívy s ovesnými noky

recept přidal/a: Silvie Zemková
Pečený guláš ze seitanu a hlívy s ovesnými noky
Ingredience: 

200g seitanu
300g hlívy
cibule
česnek
koření: kmín, pepř, pálivá paprika, houbové koření, bobkový list

100g ovesných vloček
1 rohlík
rýžové mléko
lněné semínko

Postup: 

Seitan naložíme na několik hodin se sójovkou, olejem, kmínem, pepřem, cibulí, česnekem, pálivou paprikou, houbovým kořením, majoránkou, bobkovým listem. Na na pekáč přidáme společně s pokrájenou hlívou, půl litrem zeleninového vývaru a troškou kukuřičného škrobu. Pečeme na 220°C zhruba půlhodinku.

Na noky smixujeme ovesné vločky s rohlíkem, přidáme vodu, rýžové mléko, sůl, libeček, lahůdkové droždí a lněné semínko. Tvarujeme lžící a vaříme ve vroucí osolené vody cca 10 minut.

Chutnalo vám?: 
Tagy: 
Chcete proniknout do tajů rostlinné stravy? Neumíte správně dochucovat? Vaříte dokola stále ty stejné recepty? Přijďte ochutnat nové suroviny a chutě na kurzy veganského vaření.
inzerce - econea - eshop pro každodenní hrdiny