Nepečený jablečný dort

recept přidal/a: Pavel Ovesný
Nepečený jablečný dort
Ingredience: 

400 g mandle
150 g datle
5 jablek
1-2 banány
skořice

Postup: 

Neprve vytvoříme pevný korpus: mandle (popřípadě se hodí kešu nebo vlašské ořechy) namočíme na několik hodin do vody. Tu potom sceníme a ořechy společně s vypeckovanými datlemi rozmixujeme na hutnou hmotu. "Těsto" poté vtlačíme do formy na dort, kterou zaplníme zhruba z poloviny a pořádně pomačkáme. Po vychlazení až překvapivě dobře ztuhne.

Do náplně se výborně hodí drť z odšťavňovače (jablka totiž pouští hodně šťávy), jinak nastrouháme najemno oloupaná jablka. V mixéru je pak rozmixujeme se zralým banánem (poměrově na tři jablka větší banán), špetkou skořice, zvláště v případě strouhaných jablek se hodí ještě "pohlcovač" šťávy v podobě chia nebo namletých lněných semínek. Směsí zaplníme korpus a necháme několik hodin ztuhnout v ledničce.

Chutnalo vám?: 
Tagy: 
Chcete proniknout do tajů rostlinné stravy? Neumíte správně dochucovat? Vaříte dokola stále ty stejné recepty? Přijďte ochutnat nové suroviny, chutě i lidi na kurz veganského vaření.
inzerce - econea - eshop pro každodenní hrdiny