Mrkvová pomazánka

recept přidal/a: Michaela Pavlíková
Mrkvová pomazánka
Postup: 

Pokrájejte cca 8 - 10 mrkví na tlustější kolečka a na napařováku je pod pokličkou duste na mírném ohni asi 20 - 30 minut, dokud nebudou měkké. Přesuňte je do mixéru, přidejte půl hrnku vody a špetku soli a rozmixujte je. Vraťte je zpět do hrnce (teď už bez napařováku), zahřejte, přidejte ve studené vodě dobře rozmíchanou 1 lžíci kuzu (využít můžete i bramborový nebo kukuřičný škrob) a několik minut vařte za stálého míchání. Pro krémovou konzistenci přidejte podle chuti jednu (nebo dvě) lžíce tahini. Uchovávejte v nádobě v ledničce.

Chutnalo vám?: 
Tagy: 
Chcete proniknout do tajů rostlinné stravy? Neumíte správně dochucovat? Vaříte dokola stále ty stejné recepty? Přijďte ochutnat nové suroviny a chutě na kurzy veganského vaření.

E-mailový oběžník Vegmania

Chcete dostávat užitečné tipy a triky z rostlinné kuchyně nebo tématické recepty podle ročních období do vaší pošty? Věnujte mi e-mail a já vám 1 - 2x do měsíce napíšu. Nechcete kupovat zajíce v pytli? Pak se nejdříve podívejte se, jaké e-maily můžete očekávat.

Chcete dostávat užitečné tipy a triky z rostlinné kuchyně nebo tématické recepty do vaší pošty?