Mrkvová pomazánka

Recept přidal/a: Michaela Pavlíková
Druh jídla: 
Mrkvová pomazánka
Postup: 

Pokrájejte cca 8 - 10 mrkví na tlustější kolečka a na napařováku je pod pokličkou duste na mírném ohni asi 20 - 30 minut, dokud nebudou měkké. Přesuňte je do mixéru, přidejte půl hrnku vody a špetku soli a rozmixujte je. Vraťte je zpět do hrnce (teď už bez napařováku), zahřejte, přidejte ve studené vodě dobře rozmíchanou 1 lžíci kuzu (využít můžete i bramborový nebo kukuřičný škrob) a několik minut vařte za stálého míchání. Pro krémovou konzistenci přidejte podle chuti jednu (nebo dvě) lžíce tahini. Uchovávejte v nádobě v ledničce.

Chutnalo vám?: 
Tagy: 
poukaz na kurz vaření Sháníte ořechy a semínka, luštěniny nebo obiloviny? Na jednom místě je společně s těstovinami, rostlinnými oleji, ořechovými másly, sušeným ovocem a dalším pestrým výběrem zdravých potravin za férové ceny najdete v e-shopu Grizly.cz.
zjisti víc

E-mailový oběžník Vegmania

Chcete dostávat užitečné tipy a triky z rostlinné kuchyně nebo tématické recepty podle ročních období do vaší pošty? Věnujte mi e-mail a já vám 1 - 2x do měsíce napíšu. Nechcete kupovat zajíce v pytli? Pak se nejdříve podívejte se, jaké e-maily můžete očekávat.

Chcete dostávat užitečné tipy a triky z rostlinné kuchyně nebo tématické recepty do vaší pošty?