Kitchari

recept přidal/a: Kosmetika hrou
Kitchari
Ingredience: 

1,5 hrnku rýže
0,5, hrnku červené čočky nebo mungo (nutno předem namočit)
rajče

cibule a jakákoliv sezóní zelenina
semínka a kvalitní olivový olej nebo ghí (pro vegetariány)
pokud máte, tak přidejte čerstvý koriandr

koriandr
kari
chilli

Postup: 

Do jednoho hrnce dáme vařit rýži a čočku a zalijeme 4 hrnky vody. Přidáme pokrájené rajče.

V druhém hrnci rychle orestujeme cibuli a přidáme lžičku kari, koriandru a špetku chilli. Až se koření rozvoní, tak přidáme pokrájenou zeleninu a zalijeme horkou vodou, aby zelenina byla pod vodou. Zeleninu dusíme do měkka asi 20 minut a dosolíme. Rýže s čočkou se vaří asi stejně dlouhou dobu - dokud se nevyvaří voda.

Můžeme dochutit ume octem a sojovou omáčkou. Posypeme semínky a čerstvým koriandrem. Toto jídlo je v ayurvédě považováno za velmi dobře stravitelné a vysoce výživné.

Kupte si červenou čočku v eshopu a uvařte si tento recept ještě dnes.

Chutnalo vám?: 
Chcete proniknout do tajů rostlinné stravy? Neumíte správně dochucovat? Vaříte dokola stále ty stejné recepty? Přijďte ochutnat nové suroviny, chutě i lidi na kurz veganského vaření.
inzerce - econea - eshop pro každodenní hrdiny