Kitchari

Recept přidal/a: Kosmetika hrou
Národní kuchyně: 
Druh jídla: 
Kitchari
Ingredience: 

1,5 hrnku rýže
0,5, hrnku červené čočky nebo mungo (nutno předem namočit)
rajče

cibule a jakákoliv sezóní zelenina
semínka a kvalitní olivový olej nebo ghí (pro vegetariány)
pokud máte, tak přidejte čerstvý koriandr

koriandr
kari
chilli

Postup: 

Do jednoho hrnce dáme vařit rýži a čočku a zalijeme 4 hrnky vody. Přidáme pokrájené rajče.

V druhém hrnci rychle orestujeme cibuli a přidáme lžičku kari, koriandru a špetku chilli. Až se koření rozvoní, tak přidáme pokrájenou zeleninu a zalijeme horkou vodou, aby zelenina byla pod vodou. Zeleninu dusíme do měkka asi 20 minut a dosolíme. Rýže s čočkou se vaří asi stejně dlouhou dobu - dokud se nevyvaří voda.

Můžeme dochutit ume octem a sojovou omáčkou. Posypeme semínky a čerstvým koriandrem. Toto jídlo je v ayurvédě považováno za velmi dobře stravitelné a vysoce výživné.

Závratný výběr rýže rozmanitých tvarů i barev koupíte v eshopu Grizly.cz.

Počet porcí: 
2 porce
Doba přípravy: 
30 minut
Chutnalo vám?: 
poukaz na kurz vaření Sháníte ořechy a semínka, luštěniny nebo obiloviny? Na jednom místě je společně s těstovinami, rostlinnými oleji, ořechovými másly, sušeným ovocem a dalším pestrým výběrem zdravých potravin za férové ceny najdete v e-shopu Grizly.cz.
zjisti víc

E-mailový oběžník Vegmania

Chcete dostávat užitečné tipy a triky z rostlinné kuchyně nebo tématické recepty podle ročních období do vaší pošty? Věnujte mi e-mail a já vám 1 - 2x do měsíce napíšu. Nechcete kupovat zajíce v pytli? Pak se nejdříve podívejte se, jaké e-maily můžete očekávat.

Chcete dostávat užitečné tipy a triky z rostlinné kuchyně nebo tématické recepty do vaší pošty?