Hrachová curry polévka

recept přidal/a: Pavel Ovesný
Hrachová curry polévka
Ingredience: 

200g žlutého hrachu
polévková lžíce zelené curry pasty (alternativně běžné kari koření)
sůl
olej
limetka
kokosové mléko (volitelně)

Postup: 

Hrách propláchneme a namočíme přes noc. Vodu slijeme (tím se zbavíme části nadýmavých látek) a nalijeme čerstvou. Uvaříme do měkka. V hluboké panvi necháme na troše oleje rozvonět lžíci curry pasty (já jsem použil zelenou), přidáme zcezený hrách, trochu vody a necháme chutě spojit. Poté rozmixujeme ponorným mixérem do hladka. Fajnšmekři mohou přidat ještě kokosové mléko, pokud máte hodně pálivou pastu jako já, chuť zjemní pár kapek limetkové šťávy. Inspiroval jsem se receptem na blogu Vegan Food Porn.

Nejen polévky, ale také smoothies, kaše, příkrmy nebo marmelády. To vše zvládne užitečný kuchyňský pomocník - polévkovar DOMO. Přečtěte si recenzi.

Počet porcí: 
2
Doba přípravy: 
30 minut
Chutnalo vám?: 
Tagy: