Hrachová curry polévka

recept přidal/a: Pavel Ovesný
Hrachová curry polévka
Ingredience: 

200g žlutého hrachu
polévková lžíce zelené curry pasty (alternativně běžné kari koření)
sůl
olej
limetka
kokosové mléko (volitelně)

Postup: 

Žlutý hrách propláchneme a namočíme přes noc. Vodu slijeme (tím se zbavíme části nadýmavých látek) a nalijeme čerstvou. Lehce osolíme a uvaříme do měkka zhruba 25 minut. V hluboké panvi necháme na troše oleje rozvonět lžíci curry pastu (já jsem použil zelenou), přidáme zcezený hrách, 100 ml horké vody a 2-3 minuty provaříme a necháme chutě spojit.

Poté rozmixujeme ponorným mixérem do hladka. Fajnšmekři mohou přidat ještě kokosové mléko, pokud máte hodně pálivou pastu jako já, chuť zjemní pár kapek limetkové šťávy. Inspiroval jsem se receptem na blogu Vegan Food Porn.

Nejen polévky, ale také smoothies, kaše, příkrmy nebo marmelády. To vše zvládne užitečný kuchyňský pomocník - polévkovar DOMO. Přečtěte si recenzi.

Počet porcí: 
2
Doba přípravy: 
30 minut
Chutnalo vám?: 
Tagy: 
Chcete proniknout do tajů rostlinné stravy? Neumíte správně dochucovat? Vaříte dokola stále ty stejné recepty? Přijďte ochutnat nové suroviny a chutě na kurzy veganského vaření.
inzerce - econea - eshop pro každodenní hrdiny