Bezvaječná houbová smaženice

recept přidal/a: ilovetofu
Bezvaječná houbová smaženice
Ingredience: 

lesní houby
uzené tofu
olej
cibule
pepř
mletý kmín
houbové koření
sůl
lahůdkové droždí

Postup: 

Nadrobno nakrájenou cibuli necháme zezlátnout na rozpáleném oleji, přidáme dobře očištěné a na menší plátky pokrájené lesní houby (mimo sezónu se hodí hlíva). Podusíme, dokud se nevyvaří většina vody, kterou houby pustí. Okořeníme mletým kmínem, houbovým kořením a případnou špetkou pepře a přidáme na jemno nastrouhané uzené tofu (to nahrazuje vajíčka z klasického receptu). Podle chuti dosolte a dochuťte trochou lahůdkového droždí. Pokud toužíte po nažloutlé barvě, přidejte špetku kurkumy.

Chutnalo vám?: 
Chcete proniknout do tajů rostlinné stravy? Neumíte správně dochucovat? Vaříte dokola stále ty stejné recepty? Přijďte ochutnat nové suroviny, chutě i lidi na kurz veganského vaření.
inzerce - econea - eshop pro každodenní hrdiny