Bezvaječná houbová smaženice

Ingredience:
300g lesních hub
1balíček uzeného tofu
1 větší cibule
lahůdkové droždí
černá sůl (kala namak)
koření: pepř, mletý kmín, houbové koření
Postup:
Nadrobno nakrájenou cibuli necháme zezlátnout na rozpáleném oleji, přidáme dobře očištěné a na menší plátky pokrájené lesní houby (mimo sezónu se hodí hlíva). Podusíme, dokud se nevyvaří většina vody, kterou houby pustí. Okořeníme mletým kmínem, houbovým kořením a případnou špetkou pepře a přidáme na jemno nastrouhané uzené tofu (to nahrazuje vajíčka z klasického receptu). Podle chuti dosolte černou solí (pochází z vulkanických oblastí a evokuje díky síře chuť vajec) a dolaďte lžící lahůdkového droždí. Pokud toužíte po nažloutlé barvě, přidejte špetku kurkumy.
Kupte si lahůdkové droždí v eshopu Grizly.cz
Počet porcí:
2 porce
Doba přípravy:
25 minut
Chutnalo vám?:

inzerce - blendea - zdraví a síla přímo z přírody
Podobné recepty
ingredience: Agar
Amarant
Arašídy
Avokádo
Batáty
Brambory
Brokolice
Bulgur
Cizrna
Cuketa
Červená čočka
Červená řepa
Česnek
Čočka
Dýně hokaido
Fazole
Hlíva
Houby
Hrách
Chia semínka
Jáhly
Kapusta
Kešu
Kokosové mléko
Kokosový olej
Konopné semínko
Kroupy
Kuskus
Květák
Kysané zelí
Lahůdkové droždí
Lilek
Lněné semínko
Luštěniny
Lískové ořechy
Mandle
Miso
Mořské řasy
Mrkev
Mungo
Mák
Ořechy
Paprika
Petržel
Pohanka
Polenta
Pórek
Quinoa
Rajčata
Robi
Rýže
Rýžové nudle
Seitan
Shitake
Slunečnice
Sušená rajčata
Sójové maso
Tempeh
Tofu
Vlašské ořechy
Zelí
Žampiony