Bezvaječná houbová smaženice

recept přidal/a: Pavel Ovesný
Bezvaječná houbová smaženice
Ingredience: 

300g lesních hub
1balíček uzeného tofu
1 větší cibule
lahůdkové droždí
černá sůl (kala namak)
koření: pepř, mletý kmín, houbové koření

Postup: 

Nadrobno nakrájenou cibuli necháme zezlátnout na rozpáleném oleji, přidáme dobře očištěné a na menší plátky pokrájené lesní houby (mimo sezónu se hodí hlíva). Podusíme, dokud se nevyvaří většina vody, kterou houby pustí. Okořeníme mletým kmínem, houbovým kořením a případnou špetkou pepře a přidáme na jemno nastrouhané uzené tofu (to nahrazuje vajíčka z klasického receptu). Podle chuti dosolte černou solí (pochází z vulkanických oblastí a evokuje díky síře chuť vajec) a dolaďte lžící lahůdkového droždí. Pokud toužíte po nažloutlé barvě, přidejte špetku kurkumy.

Počet porcí: 
2 porce
Doba přípravy: 
25 minut
Chutnalo vám?: 
Chcete proniknout do tajů rostlinné stravy? Neumíte správně dochucovat? Vaříte dokola stále ty stejné recepty? Přijďte ochutnat nové suroviny a chutě na kurzy veganského vaření.
inzerce - econea - eshop pro každodenní hrdiny