Bezvaječná houbová smaženice

recept přidal/a: Pavel Ovesný
Bezvaječná houbová smaženice
Ingredience: 

300g lesních hub
1balíček uzeného tofu
1 větší cibule
lahůdkové droždí
černá sůl (kala namak)
koření: pepř, mletý kmín, houbové koření

Postup: 

Nadrobno nakrájenou cibuli necháme zezlátnout na rozpáleném oleji, přidáme dobře očištěné a na menší plátky pokrájené lesní houby (mimo sezónu se hodí hlíva). Podusíme, dokud se nevyvaří většina vody, kterou houby pustí. Okořeníme mletým kmínem, houbovým kořením a případnou špetkou pepře a přidáme na jemno nastrouhané uzené tofu (to nahrazuje vajíčka z klasického receptu). Podle chuti dosolte černou solí (pochází z vulkanických oblastí a evokuje díky síře chuť vajec) a dolaďte lžící lahůdkového droždí. Pokud toužíte po nažloutlé barvě, přidejte špetku kurkumy.

Kupte si lahůdkové droždí v eshopu Grizly.cz

Počet porcí: 
2 porce
Doba přípravy: 
25 minut
Chutnalo vám?: 
Pronikněte za 3 hodiny do tajů rostlinné stravy? V kurzu Veganství pro zelenáče se s vámi podělím o praktické tipy a postupy, jak se stravovat pestře a chutně. Živý online kurz můžete sledovat z pohodlí svého domova a přímo se ptát na mé zkušenosti z 13 let veganské praxe.

E-mailový oběžník Vegmania

Chcete dostávat užitečné tipy a triky z rostlinné kuchyně nebo tématické recepty podle ročních období do vaší pošty? Věnujte mi e-mail a já vám 1 - 2x do měsíce napíšu. Nechcete kupovat zajíce v pytli? Pak se nejdříve podívejte se, jaké e-maily můžete očekávat.

Chcete dostávat užitečné tipy a triky z rostlinné kuchyně nebo tématické recepty do vaší pošty?