Cibulový koláč

publikováno: 01. 06. 2022   autor/ka: Kristýna Petričková
Kuchyně: Zeleninová jídla
Druh jídla: Dezerty & cukroví
Cibulový koláč
Ingredience:

Těsto
400g hladké mouky
špetka soli
1 balíček sušeného droždí (7g)
200ml vlažné vody
Náplň
100ml sójové smetany
1 balíček marinovaného tofu
3 cibule
2 stroužky česneku
6 sušených rajčat
sůl, pepř, petrželka
1 lžíce lahůdkového droždí

Postup:
  1. Do mísy nasypeme hladkou mouku, sušené droždí, špetku soli a nalijeme vlažnou vodu. Smícháme a zapracujeme do hladkého těsta. Mísu přikryjeme utěrkou a necháme v teple kynout hodinu.
  2. Vykynuté těsto přendáme na pracovní desku, zasypeme troškou hladké mouky a znovu propracujeme. Válečkem vyválíme na tenký plát. Zapneme si troubu na 220 stupňů.
  3. Těsto přesuneme na plech vyložený pečícím papírem. Můžeme použít klasický čtvercový či obdélníkový plech nebo formu na koláč (formu vymažeme a vysypeme moukou).
  4. Nalijeme smetanu a rozmažeme mašlovačkou po celé ploše. Rozprostřeme tofu nakrájené na tenké plátky, zasypeme nakrájenými sušenými rajčátky a česnekem nakrájeným na malé kousky. Na konec zasypeme cibulí nakrájenou na půlkolečka.
  5. Osolíme, opepříme a posypeme lahůdkovým droždím.
  6. V předehřáté troubě pečeme 15 – 20 minut (do zezlátnutí okrajů koláče)
  7. Po upečení posypeme čerstvou nebo sušenou petrželkou.

Tip
Předtím než dáte koláč péct, potřete mašlovačkou okraje koláče olivovým olejem.

Počet porcí:
8 dílů
Doba přípravy:
40min (+ hodina na kynutí těsta)
poukaz na kurz vaření Sháníte ořechy a semínka, luštěniny nebo obiloviny? Na jednom místě je společně s těstovinami, rostlinnými oleji, ořechovými másly, sušeným ovocem a dalším pestrým výběrem zdravých potravin za férové ceny najdete v e-shopu Grizly.cz.
zjisti víc

E-mailový oběžník Vegmania

Chcete dostávat užitečné tipy a triky z rostlinné kuchyně nebo tématické recepty podle ročních období do vaší pošty? Věnujte mi e-mail a já vám 1 - 2x do měsíce napíšu. Nechcete kupovat zajíce v pytli? Pak se nejdříve podívejte se, jaké e-maily můžete očekávat.

Chcete dostávat užitečné tipy a triky z rostlinné kuchyně nebo tématické recepty do vaší pošty?