Polévka ze sušených rajčat

Publikováno: 31. 01. 2013   Autor/ka: Pavel Ovesný
Druh jídla: Polévky
Polévka ze sušených rajčat
Ingredience:

menší hrst sušených rajčat
cca deset lístků bazalky
2 lžíce kuskusu
sypký zeleninový bujón
stružek česneku

Postup:

Sušená rajčata (hodí se zvlášť ty zbývající, většinou tužší kousky, které už nezměknou) pokrájejte na menší kousky, osolte nebo přidejte trochu sypkého zeleninového bujónu a zalijte horkou vodou. Pokud máte raději hustší polévky, přisypte trochu kuskusu (pak přidejte soli nebo bujónu trochu více). Pár minut povařte, před koncem do polévky natrhejte bazalkové lístky a najemno nastrouhejte nebo zamíchejte už rozetřený česnek. Po odstavení můžete chuť zvýraznit přidáním trochy sojové omáčky tamari nebo misa.

Počet porcí:
2 porce
Doba přípravy:
20 minut

Pronikněte za jeden večer do tajů rostlinné stravy

Online kurz Rostlinný jídelníčekV online kurzu Rostlinný jídelníček se s vámi podělím o nezbytnou teorii i praktické tipy a postupy, jak jíst pestře a chutně. Na zoubek koukneme luštěninám, ořechům, alternativám masa a mléka, dochucování i samotnému sestavení jídelníčku. Online kurz se 45 kapitolami a 2,5 hodinami videí můžete sledovat z pohodlí domova Zjistěte víc

 

 

Řešíte, jak si dobře vybrat kuchyňský přístroj? Získejte užitečné tipy i slevové kódy z našich článků.

E-mailový oběžník Vegmania

Chcete dostávat užitečné tipy a triky z rostlinné kuchyně nebo tématické recepty podle ročních období do vaší pošty? Věnujte mi e-mail a já vám 1 - 2x do měsíce napíšu. Nechcete kupovat zajíce v pytli? Pak se nejdříve podívejte se, jaké e-maily můžete očekávat.

Chcete dostávat užitečné tipy a triky z rostlinné kuchyně nebo tématické recepty do vaší pošty?