Zeleninový wok s citrónovou příchutí

recept přidal/a: Michaela Pavlíková
Zeleninový wok s citrónovou příchutí
Postup: 

Hluboká pánev wok je skvělý vynález, že jo? Opravdu se mi líbí intenzivní práce stálého rychlého míchání se dvěma velkými dřevěnými lžičkami, v obrovské pánvi nad velkým ohněm. Je to něco velmi primitivního - jako by člověk byl v kontaktu s podstatou původního ohně. Tentokrát jsem zwokovala: listy divoké čekanky, čínské zelí, cibuli, mrkev, daikon, červenou ředkvičku, brokolice, fenykl, cuketu a žampiony. Začala jsem s cibulí a houbami, pak tvrdší zeleninou a na konci to měkčí a listnatou. Co dělá toto jídlo tak zvláštní? Moje citronová omáčkou - polévková lžíce shoyu, polévková lžíce mirinu, půlku lžičky citronové šťávy, půlku čajové lžičky práškového zázvoru, jednu čajovou lžička rýžového sladu a jedna čajová lžička strouhané citronové kůry. Abych přidala bílkoviny, namarinovala jsem tempeh a upekla ho do křupava v troubě.

Chutnalo vám?: 
Chcete proniknout do tajů rostlinné stravy? Neumíte správně dochucovat? Vaříte dokola stále ty stejné recepty? Přijďte ochutnat nové suroviny, chutě i lidi na kurz veganského vaření.
inzerce - econea - eshop pro každodenní hrdiny