Zeleninový wok s citrónovou příchutí

Publikováno: 25. 03. 2015   Autor/ka: Michaela Pavlíková
Druh jídla: Hlavní chody
Zeleninový wok s citrónovou příchutí
Ingredience:

daikon
brokolice
žampióny

Postup:

Hluboká pánev wok je skvělý vynález, že jo? Opravdu se mi líbí intenzivní práce stálého rychlého míchání se dvěma velkými dřevěnými lžičkami, v obrovské pánvi nad velkým ohněm. Je to něco velmi primitivního – jako by člověk byl v kontaktu s podstatou původního ohně. Tentokrát jsem zwokovala: listy divoké čekanky, čínské zelí, cibuli, mrkev, daikon, červenou ředkvičku, brokolice, fenykl, cuketu a žampiony. Začala jsem s cibulí a houbami, pak tvrdší zeleninou a na konci to měkčí a listnatou. Co dělá toto jídlo tak zvláštní? Moje citronová omáčkou – polévková lžíce shoyu, polévková lžíce mirinu, půlku lžičky citronové šťávy, půlku čajové lžičky práškového zázvoru, jednu čajovou lžička rýžového sladu a jedna čajová lžička strouhané citronové kůry. Abych přidala bílkoviny, namarinovala jsem tempeh a upekla ho do křupava v troubě.

Pronikněte za jeden večer do tajů rostlinné stravy

Online kurz Rostlinný jídelníčekV online kurzu Rostlinný jídelníček se s vámi podělím o nezbytnou teorii i praktické tipy a postupy, jak jíst pestře a chutně. Na zoubek koukneme luštěninám, ořechům, alternativám masa a mléka, dochucování i samotnému sestavení jídelníčku. Online kurz se 45 kapitolami a 2,5 hodinami videí můžete sledovat z pohodlí domova Zjistěte víc

 

 

Řešíte, jak si dobře vybrat kuchyňský přístroj? Získejte užitečné tipy i slevové kódy z našich článků.

E-mailový oběžník Vegmania

Chcete dostávat užitečné tipy a triky z rostlinné kuchyně nebo tématické recepty podle ročních období do vaší pošty? Věnujte mi e-mail a já vám 1 - 2x do měsíce napíšu. Nechcete kupovat zajíce v pytli? Pak se nejdříve podívejte se, jaké e-maily můžete očekávat.

Chcete dostávat užitečné tipy a triky z rostlinné kuchyně nebo tématické recepty do vaší pošty?