Zeleninový wok s citrónovou příchutí

Recept přidal/a: Michaela Pavlíková
Druh jídla: 
Zeleninový wok s citrónovou příchutí
Ingredience: 

daikon
brokolice
žampióny

Postup: 

Hluboká pánev wok je skvělý vynález, že jo? Opravdu se mi líbí intenzivní práce stálého rychlého míchání se dvěma velkými dřevěnými lžičkami, v obrovské pánvi nad velkým ohněm. Je to něco velmi primitivního - jako by člověk byl v kontaktu s podstatou původního ohně. Tentokrát jsem zwokovala: listy divoké čekanky, čínské zelí, cibuli, mrkev, daikon, červenou ředkvičku, brokolice, fenykl, cuketu a žampiony. Začala jsem s cibulí a houbami, pak tvrdší zeleninou a na konci to měkčí a listnatou. Co dělá toto jídlo tak zvláštní? Moje citronová omáčkou - polévková lžíce shoyu, polévková lžíce mirinu, půlku lžičky citronové šťávy, půlku čajové lžičky práškového zázvoru, jednu čajovou lžička rýžového sladu a jedna čajová lžička strouhané citronové kůry. Abych přidala bílkoviny, namarinovala jsem tempeh a upekla ho do křupava v troubě.

Chutnalo vám?: 
poukaz na kurz vaření Sháníte ořechy a semínka, luštěniny nebo obiloviny? Na jednom místě je společně s těstovinami, rostlinnými oleji, ořechovými másly, sušeným ovocem a dalším pestrým výběrem zdravých potravin za férové ceny najdete v e-shopu Grizly.cz.
zjisti víc

E-mailový oběžník Vegmania

Chcete dostávat užitečné tipy a triky z rostlinné kuchyně nebo tématické recepty podle ročních období do vaší pošty? Věnujte mi e-mail a já vám 1 - 2x do měsíce napíšu. Nechcete kupovat zajíce v pytli? Pak se nejdříve podívejte se, jaké e-maily můžete očekávat.

Chcete dostávat užitečné tipy a triky z rostlinné kuchyně nebo tématické recepty do vaší pošty?