Žampionová omáčka s bramborovým knedlíkem

recept přidal/a: Silvie Zemková
Žampionová omáčka s bramborovým knedlíkem
Ingredience: 

Omáčka:
větší cibule
250g žampionů
zeleninový vývar (nebo zeleninový bujón s vodou)
koření: sůl, pepř, kurkuma, sójovka, houbové koření, mletý kmín, libeček

Bramborový knedlík (na jednu šišku)
300 g brambor
100 g hrubé mouky
sůl

Postup: 

Omáčka:
Osmažíme cibulku s celým kmínem, přidáme žampiony, podlejeme zeleninovým vývarem, dusíme, okořeníme (sůl, pepř, kurkuma, sójovka, houbové koření, mletý kmín, libeček) a nakonec zahustíme (podle možností buď moukou anebo rostlinnou smetanou).

Knedlík:
Uvařené brambory najemno nastrouháme, přidáme mouku a špetku lžičky soli. Vypracujeme těsto, aby drželo tvar (jinak je teb a přidat mouku). Vytvarujeme šišku a vyříme zhruba čtvrhodinku, dokud nevyplave na hladinu.

Chutnalo vám?: 
Chcete proniknout do tajů rostlinné stravy? Neumíte správně dochucovat? Vaříte dokola stále ty stejné recepty? Přijďte ochutnat nové suroviny a chutě na kurzy veganského vaření.

E-mailový oběžník Vegmania

Chcete dostávat užitečné tipy a triky z rostlinné kuchyně nebo tématické recepty podle ročních období do vaší pošty? Věnujte mi e-mail a já vám 1 - 2x do měsíce napíšu. Nechcete kupovat zajíce v pytli? Pak se nejdříve podívejte se, jaké e-maily můžete očekávat.

Chcete dostávat užitečné tipy a triky z rostlinné kuchyně nebo tématické recepty do vaší pošty?