Výpečky ze sojového masa se zelím

Recept přidal/a: Pavel Ovesný
Národní kuchyně: 
Druh jídla: 
Výpečky ze sojového masa
Ingredience: 

balíček sojových kostek
koření na vývar

2 velké cibule
4 stroužky česneku
olej
koření (paprika, pepř, tymián...)

Postup: 

Sojové kostky zalijeme vroucí vodou, pořádně okořeníme (zeleninový bujón, sojová omáčka, bobkový list, nové koření...podle chuťových preferencí). Vaříme zhruba 20 minut. Mezitím si nakrájíme nahrubo cibuli a najemno česnek. Okapané kostky vložíme do pekáčku, omastíme olejem, okořeníme (opět podle chuti sladkou paprikou a pepřem nebo třeba "na divoko" s rozmarýnem a tymiánem), zasypeme cibulí a pepřem a pečeme v troubě na 180 °C. Občas směs promícháme a každých 15 minut trochu podlejeme. Pečeme do křupava cca 1 - 1,5 hodiny. Servírujeme klasicky se zelím a houskovým knedlíkem, bramborami nebo jen tak jako chuťovku s pečivem.

V remosce připravíte zapečené těstoviny či staročeského kubu, upečete seitan, žemlovku i chleba. Má 6x menší spotřebu než trouba a můžete si ji vzít i na chatu. Chci vědět víc

Počet porcí: 
2
Doba přípravy: 
75 minut + příprava sojového masa
Chutnalo vám?: 
poukaz na kurz vaření Sháníte ořechy a semínka, luštěniny nebo obiloviny? Na jednom místě je společně s těstovinami, rostlinnými oleji, ořechovými másly, sušeným ovocem a dalším pestrým výběrem zdravých potravin za férové ceny najdete v e-shopu Grizly.cz.
zjisti víc

E-mailový oběžník Vegmania

Chcete dostávat užitečné tipy a triky z rostlinné kuchyně nebo tématické recepty podle ročních období do vaší pošty? Věnujte mi e-mail a já vám 1 - 2x do měsíce napíšu. Nechcete kupovat zajíce v pytli? Pak se nejdříve podívejte se, jaké e-maily můžete očekávat.

Chcete dostávat užitečné tipy a triky z rostlinné kuchyně nebo tématické recepty do vaší pošty?