Pohankový prejt

Recept přidal/a: Alena Teclová
Druh jídla: 
Pohankový prejt
Ingredience: 

150 g pohanky
150 g ječných krup
100 g červených fazolí
střední cibule
5 stroužků česneku
majoránka
olej
tamari (sójová omáčka)
sůl a pepř podle chuti

Postup: 

Fazole nechte namočené přes noc. Ráno stejně tak namočte kroupy a pohanku. Potom jednotlivé suroviny uvařte. Ideálně každou zvlášť, aby si zachovaly ideální konzistenci.

Mezitím si na oleji osmahněte cibuli. Jakmile budete mít luštěniny a obiloviny uvařené, smíchejte s cibulí. Fazole můžete částečně rozmačkat.

Do směsi přidejte prolisovaný česnek, majoránku, alespoň 5 polévkových lžic oleje, tamari podle chuti (přidávám přibližně 3 polévkové lžíce), sůl a pepř podle chuti.

Vložte do vymazané zapékací mísy a pečte při teplotě 220 °C přibližně 40 minut.

Pohankový prejt chutná nejlépe se zelím nebo rychle kvašenou zeleninou.

Počet porcí: 
4
Doba přípravy: 
50 minut + doba vaření fazolí a obilovin
Chutnalo vám?: 
poukaz na kurz vaření Sháníte ořechy a semínka, luštěniny nebo obiloviny? Na jednom místě je společně s těstovinami, rostlinnými oleji, ořechovými másly, sušeným ovocem a dalším pestrým výběrem zdravých potravin za férové ceny najdete v e-shopu Grizly.cz.
zjisti víc

E-mailový oběžník Vegmania

Chcete dostávat užitečné tipy a triky z rostlinné kuchyně nebo tématické recepty podle ročních období do vaší pošty? Věnujte mi e-mail a já vám 1 - 2x do měsíce napíšu. Nechcete kupovat zajíce v pytli? Pak se nejdříve podívejte se, jaké e-maily můžete očekávat.

Chcete dostávat užitečné tipy a triky z rostlinné kuchyně nebo tématické recepty do vaší pošty?