Pečený seitan na cibuli

Recept přidal/a: Pavel Ovesný
Národní kuchyně: 
Druh jídla: 
Pečený seitan na cibuli
Ingredience: 

1 balení natural seitanu (cca 250g)
2 menší cibule
pepř, olej, sojová omáčka, česnek
brambory (3-4 na osobu)

Postup: 

Seitan pokrájíme na menší kostky a vložíme do misky společně se dvěma lžícemi sojové omáčky, pepřem, lžící oleje a dva stroužky jemně postouhaného česneku. Přidáme dvě menší cibule nakrájené na proužky. Naložíme alespoň přes noc v lednici, ideální je směs promíchnout, aby puštěná šťáva z cibule pěkně nasákla do seitanu.

Brambory oloupeme a pokrájíme na hrubější kostky. Do zapékací misky (nebo remosky) poklademe brambory, které osolíme a pokmínujeme, do druhé části navrstvíme seitan s cibulí. Zbytkem šťávy polejeme brambory. Pečeme do změknutí brambor (cca 35-40 minut).

remoska-banner.png

V remosce připravíte zapečené těstoviny či staročeského kubu, upečete seitan, žemlovku i chleba. Má 6x menší spotřebu než trouba a můžete si ji vzít i na chatu. Do konce roku 2021 můžete při objednávce v eshopu Remosky využít kód REMOSKAAFFIAL a získat 10% slevu na všechny produkty. Chci vědět víc

Počet porcí: 
2 porce
Doba přípravy: 
50 minut
Chutnalo vám?: 
poukaz na kurz vaření Sháníte ořechy a semínka, luštěniny nebo obiloviny? Na jednom místě je společně s těstovinami, rostlinnými oleji, ořechovými másly, sušeným ovocem a dalším pestrým výběrem zdravých potravin za férové ceny najdete v e-shopu Grizly.cz.
zjisti víc

E-mailový oběžník Vegmania

Chcete dostávat užitečné tipy a triky z rostlinné kuchyně nebo tématické recepty podle ročních období do vaší pošty? Věnujte mi e-mail a já vám 1 - 2x do měsíce napíšu. Nechcete kupovat zajíce v pytli? Pak se nejdříve podívejte se, jaké e-maily můžete očekávat.

Chcete dostávat užitečné tipy a triky z rostlinné kuchyně nebo tématické recepty do vaší pošty?