Okara se shitake a pohankou

Recept přidal/a: Michaela Pavlíková
Druh jídla: 
Okara se shitake a pohankou
Postup: 

Okara je drť ze sojových bobů, která vzniká jako vedlejší produkt výroby tofu. Chuťově je neutrální, takže může být použita jak nasladko, tak naslano. Jako v tomto případě. Nechce na olivovém oleji zesklovatět nadrobno nakrájenou cibuli, menší hrst na menší kostky pokrájené cukety, přidejte několik hlaviče předem namočených hub shitake (pokud byly sušené), podlejte je trochou láku z hub a nechejte je pár minut vařit pod pokličkou. Ujistěte se, že houby a cukety jsou měkké. Přidejte jeden hrnek čerstvé okary (prodává se chlazená), pokud je nutné, lehce podlejte a ještě na mírném ohni několik minut vařte. K dochucení přidáme čajovou lžičku ume octa. Podáváme s uvařenou pohankou, smíchanou s čerstvou pokrájenou petrželkou.

Kupte si pohankové kroupy nebo lámanku v eshopu. Na kaši i raw krekry.

Chutnalo vám?: 
poukaz na kurz vaření Sháníte ořechy a semínka, luštěniny nebo obiloviny? Na jednom místě je společně s těstovinami, rostlinnými oleji, ořechovými másly, sušeným ovocem a dalším pestrým výběrem zdravých potravin za férové ceny najdete v e-shopu Grizly.cz.
zjisti víc
Pronikněte za 3 hodiny do tajů rostlinné stravy. V živém online kurzu Veganství pro zelenáče se s vámi podělím o důležitou teorii i praktické tipy a postupy, jak se stravovat pestře a chutně. Na zkušenosti z 12 let mé veganské praxe se můžete ptát přímo z pohodlí svého domova. Zjistěte víc

E-mailový oběžník Vegmania

Chcete dostávat užitečné tipy a triky z rostlinné kuchyně nebo tématické recepty podle ročních období do vaší pošty? Věnujte mi e-mail a já vám 1 - 2x do měsíce napíšu. Nechcete kupovat zajíce v pytli? Pak se nejdříve podívejte se, jaké e-maily můžete očekávat.

Chcete dostávat užitečné tipy a triky z rostlinné kuchyně nebo tématické recepty do vaší pošty?