Okara se shitake a pohankou

recept přidal/a: Michaela Pavlíková
Okara se shitake a pohankou
Postup: 

Okara je drť ze sojových bobů, která vzniká jako vedlejší produkt výroby tofu. Chuťově je neutrální, takže může být použita jak nasladko, tak naslano. Jako v tomto případě. Nechce na olivovém oleji zesklovatět nadrobno nakrájenou cibuli, menší hrst na menší kostky pokrájené cukety, přidejte několik hlaviče předem namočených hub shitake (pokud byly sušené), podlejte je trochou láku z hub a nechejte je pár minut vařit pod pokličkou. Ujistěte se, že houby a cukety jsou měkké. Přidejte jeden hrnek čerstvé okary (prodává se chlazená), pokud je nutné, lehce podlejte a ještě na mírném ohni několik minut vařte. K dochucení přidáme čajovou lžičku ume octa. Podáváme s uvařenou pohankou, smíchanou s čerstvou pokrájenou petrželkou.

Chutnalo vám?: 
Chcete proniknout do tajů rostlinné stravy? Neumíte správně dochucovat? Vaříte dokola stále ty stejné recepty? Přijďte ochutnat nové suroviny, chutě i lidi na kurz veganského vaření.