Marinované sojové plátky

recept přidal/a: Pavel Ovesný
Marinované sojové plátky
Ingredience: 

balení sojových plátků (cca 50g na 1 porci)
2 lžíce olivového oleje
2 lžíce sojové omáčky
5 stroužků česneku
menší cibule
1 lžička curry pasty
pár kapek citrónové šťávy
(volitelně) solamyl

Postup: 

Sojové plátky povaříme v řádně okořeném nálevu zhruba půl hodiny, poté je necháme okapat a vytlačíme z nich přebytečnou vodu. Mezitím si připravíme marinádu, kterou lze různě obměňovat, já jsem tentokrát smíchal olivový olej, tamari omáčku, česnek protlačený (nebo nastrouhaný na jemném sítku), nadrobno nakrájenou cibuli, curry pastu a přidal trochu vývaru z vaření. Marinujeme nejlépe přes noc. Po namočení plátků jsem přidal ještě bramborový škrob, aby marináda zhoustla a při smažení udělala kůrčičku (místo pánve samozřejmě můžeme použít gril). Podáváme s bramborem, sojanézou a zeleninovou oblohou.

Výpečky, špíž, čínu? Nebo plátky na grilovačku? Kupte si sojové maso v eshopu.

Počet porcí: 
2
Doba přípravy: 
20 minut + marinování sojového masa
Chutnalo vám?: 
Tagy: 

E-mailový oběžník Vegmania

Chcete dostávat užitečné tipy a triky z rostlinné kuchyně nebo tématické recepty podle ročních období do vaší pošty? Věnujte mi e-mail a já vám 1 - 2x do měsíce napíšu. Nechcete kupovat zajíce v pytli? Pak se nejdříve podívejte se, jaké e-maily můžete očekávat.

Chcete dostávat užitečné tipy a triky z rostlinné kuchyně nebo tématické recepty do vaší pošty?