Květák s brambory po indicku

recept přidal/a: Pavel Ovesný
Květák s brambory po indicku
Ingredience: 

šest větších brambor
menší květák
malý kousek zázvoru
garam masala
olej

Postup: 

Jednoduché minimalické jídlo, jehož příprava nezabere příliš času. Brambory oloupeme a pokrájíme na menší kostky, květák omyjeme a rozebereme na drobné růžičky, části košťálu pokrájíme na menší kousky. Uvaříme ve společném hrnci v osolené vodě do měkka a vodu zcedíme.

V hluboké pánvi zpěníme na troše oleje polévkovou lžíci koření garam masala (můžeme použít i kari), malý kousek najemnou nastrouhaného zázvoru, promícháme společně s bramborami a květákem a chvíli necháme restovat. Zjemnit můžeme trochou citrónové šťávy.

Počet porcí: 
2 porce
Doba přípravy: 
30 minut
Chutnalo vám?: 
Pronikněte za 3 hodiny do tajů rostlinné stravy. V živém online kurzu Veganství pro zelenáče se s vámi podělím o důležitou teorii i praktické tipy a postupy, jak se stravovat pestře a chutně. Na zkušenosti z 12 let mé veganské praxe se můžete ptát přímo z pohodlí svého domova. Zjistěte víc

E-mailový oběžník Vegmania

Chcete dostávat užitečné tipy a triky z rostlinné kuchyně nebo tématické recepty podle ročních období do vaší pošty? Věnujte mi e-mail a já vám 1 - 2x do měsíce napíšu. Nechcete kupovat zajíce v pytli? Pak se nejdříve podívejte se, jaké e-maily můžete očekávat.

Chcete dostávat užitečné tipy a triky z rostlinné kuchyně nebo tématické recepty do vaší pošty?