Květák s brambory po indicku

recept přidal/a: Pavel Ovesný
Květák s brambory po indicku
Ingredience: 

šest větších brambor
menší květák
malý kousek zázvoru
garam masala
olej

Postup: 

Jednoduché minimalické jídlo, jehož příprava nezabere příliš času. Brambory oloupeme a pokrájíme na menší kostky, květák omyjeme a rozebereme na drobné růžičky, části košťálu pokrájíme na menší kousky. Uvaříme ve společném hrnci v osolené vodě do měkka a vodu zcedíme.

V hluboké pánvi zpěníme na troše oleje polévkovou lžíci koření garam masala (můžeme použít i kari), malý kousek najemnou nastrouhaného zázvoru, promícháme společně s bramborami a květákem a chvíli necháme restovat. Zjemnit můžeme trochou citrónové šťávy.

Chutnalo vám?: 
Chcete proniknout do tajů rostlinné stravy? Neumíte správně dochucovat? Vaříte dokola stále ty stejné recepty? Přijďte ochutnat nové suroviny a chutě na kurzy veganského vaření.
inzerce - econea - eshop pro každodenní hrdiny