Grilovací sezóna

Publikováno: 25. 06. 2014   Autor/ka: Kosmetika hrou
Druh jídla: Hlavní chody
Grilovací sezóna
Ingredience:

žampiony
cuketa
červená řepa
cibule
atd.

Na marinádu:
olej
hořčice
oregano
česnek
grilovací koření
kurkuma
koriandr
pivo – ideálně tmavé

Postup:

Na marinádu smícháme cca půl hrnečku oleje, přidáme lžíci kremžské hořčice, lžičku koriandru a lžičku kurkumy, prolisovaný česnek, 2 lžičky grilovacího koření a lžičku oregana. Hrneček dolijeme pivem.

V míse smícháme žampiony a pokrájenou cuketu – doporučuji na plátky (ne na kolečka – propadávají a plátky jsou chutnější) a přidáme i na velmi tenké plátky nakrájenou řepu a vše zalijeme marinádou.

Necháme odležet ideálně 6 hodin. Průběžně mícháme. Řepu vyndáme a zabalíme do alobalu, kam přilijeme trochu piva nebo marinády a grilujeme zabalenou. Ostatní zeleninu házíme rovnou na gril:)

Pronikněte za jeden večer do tajů rostlinné stravy

Online kurz Rostlinný jídelníčekV online kurzu Rostlinný jídelníček se s vámi podělím o nezbytnou teorii i praktické tipy a postupy, jak jíst pestře a chutně. Na zoubek koukneme luštěninám, ořechům, alternativám masa a mléka, dochucování i samotnému sestavení jídelníčku. Online kurz se 45 kapitolami a 2,5 hodinami videí můžete sledovat z pohodlí domova Zjistěte víc

 

 

Řešíte, jak si dobře vybrat kuchyňský přístroj? Získejte užitečné tipy i slevové kódy z našich článků.

E-mailový oběžník Vegmania

Chcete dostávat užitečné tipy a triky z rostlinné kuchyně nebo tématické recepty podle ročních období do vaší pošty? Věnujte mi e-mail a já vám 1 - 2x do měsíce napíšu. Nechcete kupovat zajíce v pytli? Pak se nejdříve podívejte se, jaké e-maily můžete očekávat.

Chcete dostávat užitečné tipy a triky z rostlinné kuchyně nebo tématické recepty do vaší pošty?