Grilovací sezóna

recept přidal/a: Kosmetika hrou
Grilovací sezóna
Ingredience: 

žampiony
cuketa
červená řepa
cibule
atd.

Na marinádu:
olej
hořčice
oregano
česnek
grilovací koření
kurkuma
koriandr
pivo - ideálně tmavé

Postup: 

Na marinádu smícháme cca půl hrnečku oleje, přidáme lžíci kremžské hořčice, lžičku koriandru a lžičku kurkumy, prolisovaný česnek, 2 lžičky grilovacího koření a lžičku oregana. Hrneček dolijeme pivem.

V míse smícháme žampiony a pokrájenou cuketu - doporučuji na plátky (ne na kolečka - propadávají a plátky jsou chutnější) a přidáme i na velmi tenké plátky nakrájenou řepu a vše zalijeme marinádou.

Necháme odležet ideálně 6 hodin. Průběžně mícháme. Řepu vyndáme a zabalíme do alobalu, kam přilijeme trochu piva nebo marinády a grilujeme zabalenou. Ostatní zeleninu házíme rovnou na gril:)

Chutnalo vám?: 
Chcete proniknout do tajů rostlinné stravy? Neumíte správně dochucovat? Vaříte dokola stále ty stejné recepty? Přijďte ochutnat nové suroviny a chutě na kurzy veganského vaření.

E-mailový oběžník Vegmania

Chcete dostávat užitečné tipy a triky z rostlinné kuchyně nebo tématické recepty podle ročních období do vaší pošty? Věnujte mi e-mail a já vám 1 - 2x do měsíce napíšu. Nechcete kupovat zajíce v pytli? Pak se nejdříve podívejte se, jaké e-maily můžete očekávat.

Chcete dostávat užitečné tipy a triky z rostlinné kuchyně nebo tématické recepty do vaší pošty?