Domácí paštika Patifu

recept přidal/a: Pavel Ovesný
Domácí paštika Patifu
Ingredience: 

100g namočených kešu
kostka uzeného/marinovaného tofu
2 lžíce misa (nejlépe červené)
2 lžíce sojové omáčky Tamari
olej
citronovou šťávu na dochucení
volitelně osmaženou cibulku

Postup: 

Pomazánky Patifu jsou skutečně klasa. Pojďme si udělat podobně dobré v domácích podmínkách. Kešu oříšky namočíme nejlépe přes noc. Rozmixujeme je do hladka, přidáme uzené nebo marinované tofu, miso a sojovou omáčku a mixujeme dále. Směs se bude lepit na stěny, bude třeba je tu a tam mixér zastavit a pomoci si stěrkou, případně ji víc "ztekutit" přidáním oleje. Nakonec podle chuti přidáme trochu citrónové šťávy, na královskou krmi paštiku povýší dozlatova usmažená cibulka.

Chcete vyzkoušet originál? Kupte si patifu s hlívou nebo patifu delikates v eshopu.

Chutnalo vám?: 
Tagy: 
Chcete proniknout do tajů rostlinné stravy? Neumíte správně dochucovat? Vaříte dokola stále ty stejné recepty? Přijďte ochutnat nové suroviny, chutě i lidi na kurz veganského vaření.
inzerce - econea - eshop pro každodenní hrdiny