Cibulová omáčka s tofu

recept přidal/a: ilovetofu
Cibulová omáčka s tofu
Ingredience: 

2 velké cibule, kvalitní olej, 3 lžíce lahůdkové droždí (vločkové), 1 lžíce hladké mouky, 1 lžíce rostlinného margarínu, voda, tofu (uzené, marinované)

Postup: 

V přiměřeném množství oleje smažíme na tenké plátky nakrájenou cibuli až do zlatohněda. Poté ji zaprášíme moukou a krátce osmahneme, přidáme lahůdkové droždí, krátce promícháme a pomalu přidáváme vodu, dokud nedosáhneme požadované konzistence. Za občasného míchání necháme omáčku několik minut probublat a dochutíme např. sójovou omáčkou či sypkým zeleninovým bujónem. Nakonec přidáme na kostičky nahrájené tofu (uzené nebo předem marinované a osmažené). Po mírném ochladnutí omáčku zjemníme rozpuštěním margarínu. Podáváme s těstovinami.

Chutnalo vám?: 
Tagy: 
Chcete proniknout do tajů rostlinné stravy? Neumíte správně dochucovat? Vaříte dokola stále ty stejné recepty? Přijďte ochutnat nové suroviny, chutě i lidi na kurz veganského vaření.
inzerce - econea - eshop pro každodenní hrdiny