Cibulová omáčka s tofu

Recept přidal/a: ilovetofu
Druh jídla: 
Cibulová omáčka s tofu
Ingredience: 

2 velké cibule, kvalitní olej, 3 lžíce lahůdkové droždí (vločkové), 1 lžíce hladké mouky, 1 lžíce rostlinného margarínu, voda, tofu (uzené, marinované)

Postup: 

V přiměřeném množství oleje smažíme na tenké plátky nakrájenou cibuli až do zlatohněda. Poté ji zaprášíme moukou a krátce osmahneme, přidáme lahůdkové droždí, krátce promícháme a pomalu přidáváme vodu, dokud nedosáhneme požadované konzistence. Za občasného míchání necháme omáčku několik minut probublat a dochutíme např. sójovou omáčkou či sypkým zeleninovým bujónem. Nakonec přidáme na kostičky nahrájené tofu (uzené nebo předem marinované a osmažené). Po mírném ochladnutí omáčku zjemníme rozpuštěním margarínu. Podáváme s těstovinami.

Počet porcí: 
2 porce
Doba přípravy: 
25 minut
Chutnalo vám?: 
Tagy: 
poukaz na kurz vaření Sháníte ořechy a semínka, luštěniny nebo obiloviny? Na jednom místě je společně s těstovinami, rostlinnými oleji, ořechovými másly, sušeným ovocem a dalším pestrým výběrem zdravých potravin za férové ceny najdete v e-shopu Grizly.cz.
zjisti víc

E-mailový oběžník Vegmania

Chcete dostávat užitečné tipy a triky z rostlinné kuchyně nebo tématické recepty podle ročních období do vaší pošty? Věnujte mi e-mail a já vám 1 - 2x do měsíce napíšu. Nechcete kupovat zajíce v pytli? Pak se nejdříve podívejte se, jaké e-maily můžete očekávat.

Chcete dostávat užitečné tipy a triky z rostlinné kuchyně nebo tématické recepty do vaší pošty?