Topinky s raw rajčatovým tatarákem a sezamezánem

recept přidal/a: Pavel Ovesný
Topinky s raw rajčatovým tatarákem a sezamezánem
Ingredience: 

tataráček:
50g sušená rajčata
200g čerstvá rajčata
stroužek česneku
koření: bazalka, oregáno

sezamezán:
100g sezamové semínko
50g lahůdkové droždí
sůl

Postup: 

Topinky sice nepatří mezi zdravé potraviny, ale občas zůstane doma zbytek starého chleba a člověka chytne večer mlsná. Raw tataráček a sezamezán však nutriční hodnoty vylepší příznivějším směrem. Jak na to? Sezamové semínko umeleme nebo umixujeme na jemnější prášek, na dva díly přidáme zhruba jeden díl lahůdkového droždí a špetku soli a pořádně promícháme. Nejlépe v nožovém mixéru pak rozmixujeme sušená a čerstvá rajčata se stroužkem česneku a bylinkami (ideální je čerstvá bazalka). Tataráček se dá inovovat podle toho, co máme po ruce - trochu červené papriky, balíček oliv, mrkev a podobně, rajčata by však měla být dominantní.

Chutnalo vám?: 
Chcete proniknout do tajů rostlinné stravy? Neumíte správně dochucovat? Vaříte dokola stále ty stejné recepty? Přijďte ochutnat nové suroviny, chutě i lidi na kurz veganského vaření.
inzerce - econea - eshop pro každodenní hrdiny