Topinky s raw rajčatovým tatarákem a sezamezánem

recept přidal/a: Pavel Ovesný
Topinky s raw rajčatovým tatarákem a sezamezánem
Ingredience: 

tataráček:
50g sušená rajčata
200g čerstvá rajčata
stroužek česneku
koření: bazalka, oregáno

sezamezán:
100g sezamové semínko
50g lahůdkové droždí
sůl

Postup: 

Topinky sice nepatří mezi zdravé potraviny, ale občas zůstane doma zbytek starého chleba a člověka chytne večer mlsná. Raw tataráček a sezamezán však nutriční hodnoty vylepší příznivějším směrem. Jak na to? Sezamové semínko umeleme nebo umixujeme na jemnější prášek, na dva díly přidáme zhruba jeden díl lahůdkového droždí a špetku soli a pořádně promícháme. Nejlépe v nožovém mixéru pak rozmixujeme sušená a čerstvá rajčata se stroužkem česneku a bylinkami (ideální je čerstvá bazalka). Tataráček se dá inovovat podle toho, co máme po ruce - trochu červené papriky, balíček oliv, mrkev a podobně, rajčata by však měla být dominantní.

Chutnalo vám?: 

E-mailový oběžník Vegmania

Chcete dostávat užitečné tipy a triky z rostlinné kuchyně nebo tématické recepty podle ročních období do vaší pošty? Věnujte mi e-mail a já vám 1 - 2x do měsíce napíšu. Nechcete kupovat zajíce v pytli? Pak se nejdříve podívejte se, jaké e-maily můžete očekávat.

Chcete dostávat užitečné tipy a triky z rostlinné kuchyně nebo tématické recepty do vaší pošty?