Švestková omáčka s veganským "uzeným" a kaší

recept přidal/a: Silvie Zemková
Švestková omáčka s veganským "uzeným" a kaší
Postup: 

Na švestkovou omáčku osmahneme na dvou lžících oleje lžíci mouky, uděláme jíšku, zalijeme cca 3/4 litrem horké vody, přidáme 3 lžíce švestkových povidel, pár nasekaných švestek, 2 lžíce rumu (nemusí být), půl lžičky skořice, lžíce balsamico krému, lžíce sójovové omáčky, 2 hřebíčky, špetku chilli a chvilku povaříme.

Veganské "uzené" použijeme seitan natural (nebo robi), nakrájený na tenké plátky a marinovaný ve směsi z oleje, uzené papriky, kapce javorového sirupu, soli a pepře. Poté už bez dalšího tuku orestujeme.

Bramborovo-celerovo-mrkvovou kaši připravíme jednoduše - uvaříme suroviny v mírně osolené vodě do měkka, vodu zcedíme (případně si trochu odlejeme bokem pro lehké naředění, přidáme veganský margarín veg margarín (např. Cocovit bez PO), trochu rostlinného mléka, rozmixujeme tyčovým mixérem a případně dochutíme. Na talíří posypeme nasekanou petrželovou natí.

Chutnalo vám?: 
Tagy: 
Pronikněte za 3 hodiny do tajů rostlinné stravy. V živém online kurzu Veganství pro zelenáče se s vámi podělím o důležitou teorii i praktické tipy a postupy, jak se stravovat pestře a chutně. Na zkušenosti z 12 let mé veganské praxe se můžete ptát přímo z pohodlí svého domova. Zjistěte víc

E-mailový oběžník Vegmania

Chcete dostávat užitečné tipy a triky z rostlinné kuchyně nebo tématické recepty podle ročních období do vaší pošty? Věnujte mi e-mail a já vám 1 - 2x do měsíce napíšu. Nechcete kupovat zajíce v pytli? Pak se nejdříve podívejte se, jaké e-maily můžete očekávat.

Chcete dostávat užitečné tipy a triky z rostlinné kuchyně nebo tématické recepty do vaší pošty?