Celerovo mrkvová pomazánka

recept přidal/a: Kosmetika hrou
Celerovo mrkvová pomazánka
Ingredience: 

hrníček nastrouhané mrkve a celeru (já dávám zbytek z odšťavňování)
3 lžíce sojanézy nebo tofu a olej
citrón
sůl a pepř

Postup: 

Jak rychle vykouzlit celerovo - mrkvovou pomazánku? Jednou z možností je využít drť, která vám zbude po odšťavňování. Je třeba si ale přiznat, že většina živin se extrahuje do šťávy. Ani to není důvod ji vyhazovat, v lepším případě na kompost, v horším do směsného odpadu. Zvýšit nutriční bohatost drti můžete tím, že přistrouháte i menší díl neodšťavněné zeleniny. Pak stačí přidat sojanézu, ochutit a rychlá pomazánka je na světě.

Pokud doma sojanézu nemáte, rozmixujte tofu natural s olejem, přisolíme. Opepřete a přidejte šťávu z půlky citronu. Pak stačí přimíchat nastrouhanou zeleninu. Bon apetit! V lednici vydrží pomazánka zhruba dva dny.

Počet porcí: 
2 porce
Doba přípravy: 
5 minut
Chutnalo vám?: 
Chcete proniknout do tajů rostlinné stravy? Neumíte správně dochucovat? Vaříte dokola stále ty stejné recepty? Přijďte ochutnat nové suroviny a chutě na kurzy veganského vaření.

E-mailový oběžník Vegmania

Chcete dostávat užitečné tipy a triky z rostlinné kuchyně nebo tématické recepty podle ročních období do vaší pošty? Věnujte mi e-mail a já vám 1 - 2x do měsíce napíšu. Nechcete kupovat zajíce v pytli? Pak se nejdříve podívejte se, jaké e-maily můžete očekávat.

Chcete dostávat užitečné tipy a triky z rostlinné kuchyně nebo tématické recepty do vaší pošty?