Zvířata jen jako součástky na maso. To v případě tzv. rychlokuřat rozhodně není nadsázka. Spolek Obránci zvířat v nové kampani Rychlokuřata upozorňuje na utrpení těchto přešlechtěných kuřat a vyzývá obchodní řetězce, aby je přestaly prodávat.
Švestky sluší sladkým i slaným pokrmům. Jsou lokální a nabízí rozmanitost!
Od dětství je milujeme na koláčích, ve švestkových knedlících nebo v povidlech. Jsou nenápadné, všudypřítomné a dokonce se hodí i do slaných jídel – a to je důvod, proč se na švestky podívat zblízka!
Buddha bowl – připravte si mlsnou misku neboli Mlsku
Jackfruit zastoupí maso strukturou a chutí. Bílkovinami ale příliš nevyniká
Svojí strukturou připomíná trhané maso a často se právě tak (nejen) ve veganské kuchyni využívá. Řeč je však o jackfruitu, který je vůbec největším ovocem na světě. Pro kulinářské experimentování sáhněte po jeho ještě nezralé dužině.
Meruňky a broskve jsou více než knedlíky a marmelády. Vychutnejte si je netradičně
Sušičku G21 Breezer využijete nejen na ovoce, ale jaké jogurty či sušené placky
Sušička (na ovoce) může vypadat jako poměrně zbytný pomocník. To ale platí především pro základní typy sušiček s pláty, které se skládají na sebe a na většinou kromě sušení ovoce, zeleniny nebo hub širší využití nemají. Profesionálnější nástroje ale nabízí mnohem více muziky.
Nepostradatelná rajčata jsou zeleninou mnoha podob. Hledáte rajskou inspiraci?
Existuje snad zelenina, která by měla celosvětově větší oblibu, než rajčata? Jí se k snídani, jen tak jako dopolední svačinka, k obědu i k večeři. Na rajčata je zkrátka vždy ta správná chvíle!
EU: chceme více mléka do škol. Přidejte i rostlinné alternativy, žádají vegani
Mezinárodní organizace ProVeg International žádá Evropskou komisi, aby do svého školního programu na podporu distribuce ovoce, zeleniny a mléčných výrobků zařadila také jeho rostlinné alternativy. Její iniciativu můžete podpořit podpisem petice.
Edamame: sójové fazolky, které vylepší sáláty, polévky i misky hojnosti
Pronikněte za jeden večer do tajů rostlinné stravy

Mrkev je rozmanitost sama. Zmáknete z ní raw dort i alternativu lososa
Mrkev je jedna z nejzákladnějších surovin v našich kuchyních. Je nabitá prospěšnými látkami a nabízí řadu využití. Vedle klasik typu dušené mrkve nebo svíčkové i těch, o kterých jste možná ještě neslyšeli.
Veganský průvodce Chorvatskem
Chorvatská kuchyně není vegetariánství natož veganství příliš přátelská. Možnosti tu ale jsou. Přinášíme základní přehled tradičních rostlinných jídel i těch, které lze poměrně snadno připravit ve veganské verzi. A spoustu dalších tipů navrch.
Lesní bobule jsou lokální superpotravinou. Proč je mít stále v zásobě?
Veganské zmrzliny
Sezóna lokálních jahod je tady. Jak je můžete zapojit do jídelníčku?
Ovoce je rychlým zdrojem energie. Nejlepší je čerstvé a lokální
Zelenina je pilířem rostlinné stravy. Nešetřete jí, střídejte druhy i barvy
Zelenina v různých podobách by měla tvořit na objem až třetinu toho, co za den sníme. Jaké jsou vhodné kuchařské úpravy zeleniny? A je vhodné některé druhy zeleniny upřednostnit?