Jablko

Jablko

Jablko je bezkonkurenčně nejoblíbenější ovoce v České republice - roční spotřeba se pohybuje okolo 25 kg na osobu. Jablka obsahují ovocné kyseliny, pektiny, třísloviny, vonné látky či celulózu. Sladkou složkou jablka je fruktóza, jednoduchý cukr, který se ale rozkládá spolu s jablečnou vlákninou v těle pomaleji, a udržuje hladinu cukru v krvi stabilní.

Z minerálních látek ze zastoupen draslík, hořčík, vápník, železo, fosfor, síru nebo mangan, z vitaminů provitamin A, vitamin B, kyselinu listovou a antioxidanty vitamin C, vitamin E.

Tagy: 
Pronikněte za 3 hodiny do tajů rostlinné stravy. V živém online kurzu Veganství pro zelenáče se s vámi podělím o důležitou teorii i praktické tipy a postupy, jak se stravovat pestře a chutně. Na zkušenosti z 12 let mé veganské praxe se můžete ptát přímo z pohodlí svého domova. Zjistěte víc

Ze stejné rubriky

E-mailový oběžník Vegmania

Chcete dostávat užitečné tipy a triky z rostlinné kuchyně nebo tématické recepty podle ročních období do vaší pošty? Věnujte mi e-mail a já vám 1 - 2x do měsíce napíšu. Nechcete kupovat zajíce v pytli? Pak se nejdříve podívejte se, jaké e-maily můžete očekávat.

Chcete dostávat užitečné tipy a triky z rostlinné kuchyně nebo tématické recepty do vaší pošty?