Grapefruit

Grapefruit

Grapefruit, zkráceně grep, patří do rodiny citrusových plodů. Jedná se o křížence jamajské odrůdy pomeranče a indonéského pomela, poprvé byl objeven na ostrově Barbados. Grapefruit obsahuje vysoké množství vitaminu C, B1 a K, samotný plod je napěchován blahodárně působícími přírodními flavonoidy. Plody grapefruitu podporují obranyschopnost, podle některých zdrojů také snižují hladinu cholesterolu v krvi a riziko rakoviny plic či žaludku. Pomáhají také při hubnutí a detoxikačních kúrách. Stejně jako další citrusové plody má ochlazující účinky na lidský organismus.

Z grapefruitových jadérek se získává extrakt, který má velmi všestranné využití. Má silně antibiotické účinky a dobře poslouží při zánětech, mykózách a kvasinkových onemocněních.

Autor článku
Pavel OvesnýJmenuji se Pavel Ovesný a veganství se věnuju 15 let. V Řevnicích u Prahy vedu o víkendech kurzy vaření z rostlinných surovin, na kterých se naučíte připravovat recepty na pomazánky, polévky a hlavní jídla z luštěnin, rostlinných alternativ masa a zeleniny. Také se dozvíte tipy a triky k dochucování, klíčení, kvašení a každodenní praxi zdravého stravování. Zjistěte víc

 

 

E-mailový oběžník Vegmania

Chcete dostávat užitečné tipy a triky z rostlinné kuchyně nebo tématické recepty podle ročních období do vaší pošty? Věnujte mi e-mail a já vám 1 - 2x do měsíce napíšu. Nechcete kupovat zajíce v pytli? Pak se nejdříve podívejte se, jaké e-maily můžete očekávat.

Chcete dostávat užitečné tipy a triky z rostlinné kuchyně nebo tématické recepty do vaší pošty?