Grapefruit

Grapefruit

Grapefruit, zkráceně grep, patří do rodiny citrusových plodů. Jedná se o křížence jamajské odrůdy pomeranče a indonéského pomela, poprvé byl objeven na ostrově Barbados. Grapefruit obsahuje vysoké množství vitaminu C, B1 a K, samotný plod je napěchován blahodárně působícími přírodními flavonoidy. Plody grapefruitu podporují obranyschopnost, podle některých zdrojů také snižují hladinu cholesterolu v krvi a riziko rakoviny plic či žaludku. Pomáhají také při hubnutí a detoxikačních kúrách. Stejně jako další citrusové plody má ochlazující účinky na lidský organismus.

Z grapefruitových jadérek se získává extrakt, který má velmi všestranné využití. Má silně antibiotické účinky a dobře poslouží při zánětech, mykózách a kvasinkových onemocněních.

Autor článku
Jmenuju se Pavel Ovesný a veganství se věnuju od roku 2007. Kromě rozvíjení Vegmanie předávám své zkušenosti na kurzech veganského vaření. Vybrat si můžete buď Veganské vaření - seitan, tempeh a spol. nebo Luštěniny v receptech světových kuchyní. Kurzy se konají o víkendech v městečku Řevnice cca 20km od Prahy. Zjistěte víc

Ze stejné rubriky

E-mailový oběžník Vegmania

Chcete dostávat užitečné tipy a triky z rostlinné kuchyně nebo tématické recepty podle ročních období do vaší pošty? Věnujte mi e-mail a já vám 1 - 2x do měsíce napíšu. Nechcete kupovat zajíce v pytli? Pak se nejdříve podívejte se, jaké e-maily můžete očekávat.

Chcete dostávat užitečné tipy a triky z rostlinné kuchyně nebo tématické recepty do vaší pošty?