Těstoviny s pečeným tempehem a krémovou omáčkou z brokolice

recept přidal/a: Michaela Pavlíková
Těstoviny s pečeným tempehem a krémovou omáčkou z brokolice
Ingredience: 

1 koska natural tempehu
2 lžičku tamari
3 lžičky vody
1 lžičky hořčice
1 lžičky čerstvé zázvorové šťávy

1 větší cibule
1 hlávka brokolice
hrst medvědího česneku (volitelně)
dochucení: shiro miso, tamari, sůl
dohuštění: 1 lžíce mouky

Postup: 

Natural tempeh, pokrájený na tenké plátky, jsem naložila do marinády z 1 lžičky tamari, 2 lžiček vody, 1/2 lžičky hořčice a 1/2 lžičky čerstvé zázvorové šťávy. Pak jsem jej navrstvila do pekáčku, přelila marinádou a pekla na 180 °C asi 15 minut a po otočení dalších 10 minut (doba pečení záleží na tloušťce plátků - u tenších může být výsledek křupavý, ale také přesušený).

Pro omáčku jsem osmažila větší cibuli dozlatova, zasypala nasekaným medvědím česnekem, brokolicí pokrájenou na menší růžičky, solí a horkou vodou. Jakmile změkla, zahustila jsem směs 1 polévkovou lžící rýžové mouky zředěné troškou studené vody (pozor na hrudky). Omáčku jsem nechala vařit, přidal jsem půl polévkové lžíce shiro misa a půl lžíce tamari a nechal ještě pár minut vařit. Poté jsem vzala ponorný mixér a omáčku rozmixovala do hladka. Nechala jsem ji chvíli provařit.

Servírovala jsem ji na celozrnné těstoviny s tempehem navrch.

Chutnalo vám?: 
Tagy: 
Chcete proniknout do tajů rostlinné stravy? Neumíte správně dochucovat? Vaříte dokola stále ty stejné recepty? Přijďte ochutnat nové suroviny a chutě na kurzy veganského vaření.
inzerce - econea - eshop pro každodenní hrdiny