Bulgur s mungem a olivami

Publikováno: 04. 04. 2014   Autor/ka: Kosmetika hrou
Druh jídla: Hlavní chody
Bulgur s mungem a olivami
Ingredience:

2 hrníčky bulguru
1 hrníček loupaných mungo (nebo den před tím namočených – neloupaných mungo)
olivy tmavé
kapary
rajčata
salát
sojová omáčka
ume ocet nebo šťáva z jednoho citrónu
slunečnicová semínka

Postup:

Bulgur s mungo dáme do hrnce a zalijeme dvojnásobnou dávkou vody – tedy 6 hrníčky vody. Směs se vaří poměrně rychle, počítejte tak 15 – 20 minut dle množství. Hlídejte vyvařenou vodu a občas ochutnejte, zda je bulgur a mungo hotové. Bulgur s mungem smícháme se zeleninou a semínky, osolíme – pokud nepoužijeme ume ocet, který solí. Přilijeme sojovku a dobrou chuť!

Velmi chutné, jednoduché a rychlé jídlo.

Počet porcí:
2 porce
Doba přípravy:
30 minut

Pronikněte za jeden večer do tajů rostlinné stravy

Online kurz Rostlinný jídelníčekV online kurzu Rostlinný jídelníček se s vámi podělím o nezbytnou teorii i praktické tipy a postupy, jak jíst pestře a chutně. Na zoubek koukneme luštěninám, ořechům, alternativám masa a mléka, dochucování i samotnému sestavení jídelníčku. Online kurz se 45 kapitolami a 2,5 hodinami videí můžete sledovat z pohodlí domova Zjistěte víc

 

 

Řešíte, jak si dobře vybrat kuchyňský přístroj? Získejte užitečné tipy i slevové kódy z našich článků.

E-mailový oběžník Vegmania

Chcete dostávat užitečné tipy a triky z rostlinné kuchyně nebo tématické recepty podle ročních období do vaší pošty? Věnujte mi e-mail a já vám 1 - 2x do měsíce napíšu. Nechcete kupovat zajíce v pytli? Pak se nejdříve podívejte se, jaké e-maily můžete očekávat.

Chcete dostávat užitečné tipy a triky z rostlinné kuchyně nebo tématické recepty do vaší pošty?