Hruška

Hruška

Zastoupení hrušek na domácím jídelníčku je podstatně nižší, než tomu bylo před pár desítkami lety. Kromě dominantní vody obsahují mezi 6 až 12 procenty fruktózy, dále sorbit, pektin, třísloviny, škrob. Zastoupení vitaminů není nijak výrazné, převládá provitamin A, vitamin C, vitamin řady B a kyselina listová. Z minerálních látek v hruškách najdeme hodně zinku, dále železo, měď, kobalt, mangan, fluór nebo jód.

Hrušky působí mírně projímavé a hůře stravitelné, některým osobám způsobuje nadýmání. Kromě čerstvých plodů jsou oblíbená hrušková povidla nebo sušené křížaly, výborné do buchet nebo sladkých kaší.

Tagy: 
Pronikněte za 3 hodiny do tajů rostlinné stravy? V kurzu Veganství pro zelenáče se s vámi podělím o praktické tipy a postupy, jak se stravovat pestře a chutně. Živý online kurz můžete sledovat z pohodlí svého domova a přímo se ptát na mé zkušenosti z 13 let veganské praxe.

Ze stejné rubriky

E-mailový oběžník Vegmania

Chcete dostávat užitečné tipy a triky z rostlinné kuchyně nebo tématické recepty podle ročních období do vaší pošty? Věnujte mi e-mail a já vám 1 - 2x do měsíce napíšu. Nechcete kupovat zajíce v pytli? Pak se nejdříve podívejte se, jaké e-maily můžete očekávat.

Chcete dostávat užitečné tipy a triky z rostlinné kuchyně nebo tématické recepty do vaší pošty?