Hrášková krémová polévka

recept přidal/a: Pavel Ovesný
Ingredience: 

1 cibule
balení mraženého hrášku (většinou 350 - 500g)
300ml zeleninový vývar (nebo zeleninový bujón + horká voda)
rostlinná smetana (volitelně)
sůl, pepř

Postup: 

Na oleji osmažce nadrobno nakrájenou cibuli (alternativně můžete využít pórek). Jakmile začne zlátnout, přidejte jedno balení mraženého hrášku a zalijte a) zeleninovým vývarem nebo b) horkou vodou se zeleninovým bujónem tak, aby voda sahala cca 1cm nad hrášek, jinak by byla polévka hodně řídká. Vaříme do 10 minut, aby hrášek zůstal zelený. Rozmixujeme tyčovým mixérem, krém můžeme zjemnit a dohustit rostlinnou smetanou a dochutíme solí a pepřem. K polévce si připravíme domácí krutóny z opečených kostiček chleba.

Chutnalo vám?: 
Tagy: