Pekanové ořechy

Veganství » Jídelníček » Ořechy a semena » Pekanové ořechy

Pekanové ořechy

Pekanové ořechy jsou plody ořechovce pekanového, mohutného stromu příbuzného ořešákům, které jsou hojně rozšířené v Česku. Jeho domovem je Severní Amerika, dnes se ale pěstuje například Jihoafrické republice, Španělsku, Izraeli či některých státech Jižní Ameriky. Má rád plné slunce.

Pekanové ořechy obsahují velké množství provitaminu A, vitaminů skupiny B, z minerálních látek pak draslík, fosfor, vápník a železo. Patří mezi nejtučnější ořechy. Tuku obsahují přes 70%, ale jen 6% z toho připadá na nasycené mastné kyseliny, více než polovinu tvoří mono nenasycené MK.

Protože mají plnou máselnou chuť, hodí se pro sladká i slaná jídla. Kromě tradičního využití do vloček, kaší a müsli je můžete upotřebit také v ořechových burgerech nebo zapečené se zeleninou.

Pořiďte si pekanové ořechy v eshopu Grizly.cz ještě dnes.

Autor článku
Pavel OvesnýJmenuji se Pavel Ovesný a veganství se věnuju 15 let. Založil jsem web Vegmania.cz a natočil kurz Rostlinný jídelníček se s vámi podělím o nezbytnou teorii i praktické tipy a postupy, jak jíst rostlinně pestře a zároveň chutně. Online kurz se 45 kapitolami a 2,5 hodinami videí můžete sledovat z pohodlí vašeho domova. Zjistěte víc

 

Řešíte, jak si dobře vybrat kuchyňský přístroj? Získejte užitečné tipy i slevové kódy z našich článků.

 

E-mailový oběžník Vegmania

Chcete dostávat užitečné tipy a triky z rostlinné kuchyně nebo tématické recepty podle ročních období do vaší pošty? Věnujte mi e-mail a já vám 1 - 2x do měsíce napíšu. Nechcete kupovat zajíce v pytli? Pak se nejdříve podívejte se, jaké e-maily můžete očekávat.

Chcete dostávat užitečné tipy a triky z rostlinné kuchyně nebo tématické recepty do vaší pošty?