Pekanové ořechy

Pekanové ořechy

Pekanové ořechy jsou plody ořechovce pekanového, mohutného stromu příbuzného ořešákům, které jsou hojně rozšířené v Česku. Jeho domovem je Severní Amerika, dnes se ale pěstuje například Jihoafrické republice, Španělsku, Izraeli či některých státech Jižní Ameriky. Má rád plné slunce.

Pekanové ořechy obsahují velké množství provitaminu A, vitaminů skupiny B, z minerálních látek pak draslík, fosfor, vápník a železo. Patří mezi nejtučnější ořechy. Tuku obsahují přes 70%, ale jen 6% z toho připadá na nasycené mastné kyseliny, více než polovinu tvoří mono nenasycené MK.

Protože mají plnou máselnou chuť, hodí se pro sladká i slaná jídla. Kromě tradičního využití do vloček, kaší a müsli je můžete upotřebit také v ořechových burgerech nebo zapečené se zeleninou.

Kupte si pekanové ořechy v eshopu Svět plodů.

Autor článku
Jmenuju se Pavel Ovesný a veganství se věnuju od roku 2007. Kromě rozvíjení Vegmanie v Řevnicích blízko Prahy pravidelně pořádám kurzy Veganské vaření - seitan, tempeh a spol., Luštěniny v receptech světových kuchyní a Domácí rostlinná mléka, sýry a jogurty. Více o mně.

E-mailový oběžník Vegmania

Chcete dostávat užitečné tipy a triky z rostlinné kuchyně nebo tématické recepty podle ročních období do vaší pošty? Věnujte mi e-mail a já vám 1 - 2x do měsíce napíšu. Nechcete kupovat zajíce v pytli? Pak se nejdříve podívejte se, jaké e-maily můžete očekávat.

Chcete dostávat užitečné tipy a triky z rostlinné kuchyně nebo tématické recepty do vaší pošty?