Film Propojování: veganství pro sportovce, maminky, ekology i mlsné jazýčky

Making the Connection

Kuchaři Daniel Mongraw a Fatih Guven z londýnské restaurace Saf, profesionální hasička a vytrvalostní běžkyně Fiona Oakes, dietoložka z Národní zdravotnické služby Sandra Hood, fitness instruktorka a čerstvá maminka Hester Campbell, poslankyně britského parlamentu Kerry McCarthy, poradce v biozemědělství Graham Cole a farmář Iain Tolhurst jsou hrdiny půlhodinového snímku propojování (v originále Making the Connection) z dílny The Vegan Society.

Jejich očima film nahlíží z různých úhlů na problematiku veganské stravy:
– jak vykouzlit jídlo, které nejen dobře chutná, ale je taky pastvou pro oči
– jak sestavit jídelníček, tak by obsahoval všechny živiny, vitamíny a minerály, který uspokojí nejen běžného strávníka, ale také sportovce nebo kojící maminku a její dítě
– proč veganská strava vyžaduje mnohem nižší potřebu vody a rozlohy polí v souvislosti s rychle stoupajícím počtem lidí na Zemi a neudržitelným “západním” stylem stravování a výrazně snižuje produkci skleníkových plynů při chovu skotu

Česká verze není na Youtube momentálně k dispozici.

publikováno: 25. 11. 2012   napsal/a: ilovetofu

Pronikněte za jeden večer do tajů rostlinné stravy

Online kurz Rostlinný jídelníček 🥗V kurzu Rostlinný jídelníček se s vámi podělím o nezbytnou teorii i praktické tipy a postupy, jak jíst pestře a chutně. Na zoubek koukneme luštěninám, ořechům, alternativám masa a mléka, dochucování. Nechybí ani příklady vzorových snídaní, obědů a večeří a ukázkových týdenních jídelníčků. Online kurz se 45 kapitolami a 2,5 hodinami videí můžete sledovat z pohodlí domova Zjistěte víc

 

Řešíte, jak si dobře vybrat kuchyňský přístroj? Získejte užitečné tipy i slevové kódy z našich článků.

 

E-mailový oběžník Vegmania

Chcete dostávat užitečné tipy a triky z rostlinné kuchyně nebo tématické recepty podle ročních období do vaší pošty? Věnujte mi e-mail a já vám 1 - 2x do měsíce napíšu. Nechcete kupovat zajíce v pytli? Pak se nejdříve podívejte se, jaké e-maily můžete očekávat.

Chcete dostávat užitečné tipy a triky z rostlinné kuchyně nebo tématické recepty do vaší pošty?