Články

Houby v rostlinném jídelníčku
17.09.2021 napsal/a Pavel Ovesný | rubrika: Potraviny
Houby jsou vítaným zpestřením rostlinného jídelníčku. Můžete je smažit, dusit, plnit nebo zapékat, hodí se do omáček, polévek i gulášů. Klasická houbová jídla lze připravit i ve veganských alternativách - ve smaženici nahradit vejce tofu, obalit je v luštěninové mouce či zapojit rostlinná mléka a smetany.
Dýně hokaido
14.09.2021 napsal/a Natálie Hrubá | rubrika: Potraviny, V kuchyni
Dýně hokaido nabírá v českých kuchyní poslední roky na popularitě. Její využití ale nemusí končit jen u polévky nebo pečení. Vykouzlíte z ní například kaši, smoothie nebo hokaido hummus. Pojďme se s ní seznámit blíže.
Sušičku G21 Breezer
09.09.2021 napsal/a Pavel Ovesný | rubrika: Recenze
Sušička (na ovoce) může vypadat jako poměrně zbytný pomocník. To ale platí především pro základní typy sušiček s pláty, které se skládají na sebe a na většinou kromě sušení ovoce, zeleniny nebo hub širší využití nemají. Profesionálnější nástroje ale nabízí mnohem více muziky.
farmářská zelenina
07.09.2021 napsal/a Natálie Hrubá | rubrika: Potraviny
Možnosti nákupů lokálních surovin jsou stále pestřejší a dostupnější. Možná o některých z nich ještě nevíte a právě vám je určený článek, ve kterém si vysvětlíme, co je to samosběr, bedýnkové služby nebo komunitou podporované zemědělství.
Švestky
29.08.2021 napsal/a Natálie Hrubá | rubrika: Potraviny
Od dětství je milujeme na koláčích, ve švestkových knedlícíh nebo v povidlech. Jsou nenápadné, všudypřítomné a dokonce se hodí i do slaných jídek - a to je důvod, proč se na švestky podívat zblízka!
broskve
23.08.2021 napsal/a Natálie Hrubá | rubrika: Potraviny
Meruňky a broskve jsou v létě všudypřítomné, jindy nesehnatelné. Naštěstí známe chutné varianty, jak si je uchovat pro celoroční zásoby a obohatit se jejich chutí a živinami i v zimě. Jak meruňky a broskve zpestří vaše recepty a co cenného dodávají organismu?
Celer
19.08.2021 napsal/a Natálie Hrubá | rubrika: Potraviny, V kuchyni
Celer - výživný a dostupný, chutný a lokální. Na to, kolik má celer v sobě pro nás benefitů, je až smutně v kuchyni opomíjen. Celer je více než polévková zelenina. Nezapomínáte i vy na všechny přínosné výhody, které můžete z celeru získat?
Natural Protein
14.08.2021 napsal/a Pavel Ovesný | rubrika: Recenze
Nabídka doplňků rostlinných bílkovin pro vegany se pomalu rozrůstá. Jak obstál v konkurenci hrachovo-rýžový prášek dochucený mrazem sušeným ovocem (malina, jahoda, banán) od firmy Natural Protein z Karlových Varů?
Chcete proniknout do tajů rostlinné stravy? Neumíte správně dochucovat? Vaříte dokola stále stejné recepty? Přijďte ochutnat nové suroviny a chutě na kurzy veganského vaření. Vybrat si můžete kurzy Veganské vaření - seitan, tempeh a spol. či Luštěniny v receptech světových kuchyní. Kurzy se konají o víkendech v domáckém prostředí v Řevnicích u Prahy.
Kapusta
11.08.2021 napsal/a Alena Teclová | rubrika: Potraviny, V kuchyni
Je napěchovaná vitamíny, snadno si ji vypěstujete na zahrádce a v brzké zimě bude čerstvá a zároveň lokální. Kapusta není zrovna hitem kuchyní a to velká škoda. Inspirujte se, jak pestře s ní můžete při vaření naložit.
Květák
04.08.2021 napsal/a Pavel Ovesný | rubrika: Potraviny, V kuchyni
Květák smažený v trojobalu? Takhle košťálová zelenina má mnohem pestřejší využití - výborně se hodí do zapečených jídel, rizot nebo polévek. Připravit z něj můžete také kaši, placky nebo grilované "steaky".
Kvitok - Krémový deodorant
01.08.2021 napsal/a Natálie Hrubá | rubrika: Recenze
Značku Kvitok mám ráda už dlouho. Přírodní deodoranty taky. Takže na spojení těchto dvou oblíbenců jsem byla velmi zvědavá. A tento deodorant mě nalákal hned z několika důvodů. Rozhodla jsem se tedy otestovat, zdali představy nebyly sladší než skutečnost. A jak to dopadlo?
Veganský průvodce Chorvatskem
26.07.2021 napsal/a Zuzana Friday P... | rubrika: Veganství
Chorvatská kuchyně není vegetariánství natož veganství příliš přátelská. Možnosti tu ale jsou. Přinášíme základní přehled tradičních rostlinných jídel i těch, které lze poměrně snadno připravit ve veganské verzi. A spoustu dalších tipů navrch.
Lilek
22.07.2021 napsal/a Natálie Hrubá | rubrika: Potraviny, V kuchyni
Fialové plody lilku se dají ukuchtit na spoustu způsobů. Ať už pečené, grilované nebo plněné a zapečené. Jsou také základem pomazánky baba ganoush nebo řecké musaky.
Rajčata
15.07.2021 napsal/a Natálie Hrubá | rubrika: Potraviny, V kuchyni
Existuje snad zelenina, která by měla celosvětově větší oblibu, než rajčata? Jí se k snídani, jen tak jako dopolední svačinka, k obědu i k večeři. Na rajčata je zkrátka vždy ta správná chvíle!
Cuketa
07.07.2021 napsal/a Natálie Hrubá | rubrika: Potraviny, V kuchyni
Cuketa je neodmyslitelnou součástí svěžích letních obědů, grilovaček i vitariánských receptů. Je to lokální potravina, dobře se pěstuje, je běžně dostupná a její hlavní výhodou je široké spektrum možností, s čím ji nakombinovat. S cuketou je výborný oběd zaručen!

Stránky

E-mailový oběžník Vegmania

Chcete dostávat užitečné tipy a triky z rostlinné kuchyně nebo tématické recepty podle ročních období do vaší pošty? Věnujte mi e-mail a já vám 1 - 2x do měsíce napíšu. Nechcete kupovat zajíce v pytli? Pak se nejdříve podívejte se, jaké e-maily můžete očekávat.

Chcete dostávat užitečné tipy a triky z rostlinné kuchyně nebo tématické recepty do vaší pošty?