Články

Vaříte dokola stále stejné recepty? Pronikněte do tajů rostlinné stravy. Přijďte ochutnat nové suroviny a chutě na kurzy veganského vaření. Vybrat si můžete Veganské vaření - seitan, tempeh a spol. či kurz Luštěniny v receptech světových kuchyní. Kurzy se konají o víkendech v malé skupině v domáckém prostředí v Řevnicích u Prahy. Zjistěte víc
Odšťavňování

Odšťavňování

12. 04. 2022   napsal/a: Pavel Ovesný | rubrika: V kuchyni Výživa

Má vůbec smysl odšťavňovat ovoce a zeleninu? Nebo je lepší ji pokousat. Jaké jsou rozdíly mezi jednotlivými druhy odšťavňovačů a který se hodí zrovna pro vaše účely? Jaké kombinace potravin se hodí do šťáv? Pojďme si udělat jasno v domácím odšťavňování.

divoké byliny

Ptačinec, česnáček, bršlice či svízel. Víte, jak tyto divoké byliny použít v kuchyni?

05. 04. 2022   napsal/a: Alena Teclová | rubrika: Potraviny V kuchyni

Divoké byliny nejsou žádný plevel! Využívali je už naši předci, a to jak v kuchyni, tak i v léčitelství. Dnes jsou povětšinou mnohem výživnější než běžně prodávané druhy ovoce a zeleniny. Obsahují vitamíny, minerály, ale také něco, kvůli čemu se jim pěstované odrůdy nemohou vyrovnat.

Medvědí česnek

Medvědí česnek

31. 03. 2022   napsal/a: Pavel Ovesný | rubrika: Potraviny

Široké aromatické listy medvědího česneku oživí polévky, hodí se pro přípravu pest do těstovin a na posypání pomazánek nebo do špenátu. Působí také jako přírodní antibiotikum a připisuje se mu pozitivní vliv na celou řádu obtíží.

Lívance

Lívance

28. 03. 2022   napsal/a: Lenka Špaček | rubrika: V kuchyni

Lívance jsou snídaňovou pochoutkou, kterou miluje snad každý. I v rostlinné variantě mohou být od těch tradičních k nerozeznání. V našem lívancovém speciálu najdete postupy a recepty na lívance vločkové, kynuté, jogurtové, proteinové i slané.