Články

Jak chytře šetřit vodou v domáctnosti a ušetřit nějakou tu korunu
19.08.2018 napsal/a partnerský článek
Omezením zbytečného plýtvání a chytrými fígly, jako jsou úsporné sprchové hlavice a šetřiče nebo perlátory, můžete nejen ušetřit životadárnou tekutinu, ale také ušetřit stokoruny až tisíce z vašeho rodinného rozpočtu. Přečtěte si více na blogu Econea.
Tofu
14.08.2018 napsal/a Pavel Ovesný
Pro jedny bílá hmota bez chuti, pro druhé univerzální surovina, ze které lze udělat dezert, majonézu, pomazánku nebo dobroty různých světových kuchyní. Řeč je samozřejmě o tofu. Pojďme se mu kouknout na zoubek.
Římský kmín
04.08.2018 napsal/a Pavel Ovesný
Římský kmín (občas se také známý pod názvem kumín) pochází z údolí Nilu v Egyptě, jeho pěstování se ale rozšířilo do mnohých dalších koutů světa. S běžným evropským kmínem má společný jenom vzhled, jinak se v mnohém liší. Jeho chuť je hodně...
Amarant
25.07.2018 napsal/a Pavel Ovesný
Amarant neboli laskavec je další z pseudoobilnin pocházející z Jižní Ameriky, jež patří mezi tradiční potraviny Inků a Aztéků. Cenný je jeho vysoký obsah bílkovin, ve kterých je zastoupen také lysin, jedna z osmi esenciálních aminokyselin, jenž v...
Sojová omáčka Tamari
13.07.2018 napsal/a Pavel Ovesný
Tamari patří společně se Shoyu mezi dvě tradiční asijské sojové omáčky. Vyrábí se procesem přírodního kvašení známým stovky let ze směsi rozdrcených sójových bobů, fermentačního činidla (Aspergillus oryzae) a vody (a narozdíl od Shoyu bez pšenice...
Přehled certifikátů
06.07.2018 napsal/a Pavel Ovesný
Na českém trhu existuje celá řada certifikátů, které deklarují určité kvality výrobků. Některé mají jako jedno z kritérií netestování produktů ani jejich složek na zvířatech, ale prozatím se v tomto ohledu spoléhají většinou na prohlášení učiněná společností...
Velká sonda do světa odpadů
23.06.2018 napsal/a partnerský článek
Třídění a recyklace plastů je jen řešením důsledku. Ne příčiny. Nejlepší odpad je ten, který vůbec nevznikne. Přečtěte si na blogu Econea obsáhlý článek s tipy, jak se vyhnout obalům a věcem na jedno použití v kuchyni, koupelně nebo na cestách.
Polévkovar DOMO DO705
21.06.2018 napsal/a Pavel Ovesný
Polévkovar je kombinací rychlovarné konvice a mixéru. Kromě polévek zvládne také kaše, příkrmy nebo marmelády. Jeho filozofie je jednoduchá - dovnitř vložíte všechny ingredience, vyberete si některý z programů a za 20 - 30 minut se vrátíte k hotové polévce.
Veggie Parade
31.05.2018 napsal/a Pavel Ovesný
Pochod Veggie Parade se v Praze uskuteční už po desáté. S organizátorkou Terezou Vandovcovou jsme si povídali třeba o tom, proč letos určitě na VP vyrazit a jak se za 10 let změnily podmínky chovu zvířat nebo dostupnost veganského stravování.
Recepty z tempehu
25.05.2018 napsal/a Pavel Ovesný
Tempeh je možné použít podle fantazie do těstovin, rizot, výborný je zapečený s bramborami nebo podušený s houbami. A marinované upečené proužky se hodí jako do krémových zelenonových polévek nebo v housce jako burger. Inspirujte se vybranými recepty.

Stránky