Veganství pro zelenáče

Chcete vědět, co je to seitan nebo robi, překvapit ostatní chutnou večeří z tempehu nebo tofu a v prodejně zdravé výživy se pohybovat se světáckou samozřejmostí a znaleckou jiskrou v oku? Pak jste na správné adrese.

Kurz Vegetariánství pro zelenáče je určený nejen pro ty, kteří alespoň částečně uvažují o bezmasé a obecně zdravější stravě, ale také pro všechny, kteří si chtějí zpestřit jídelníček, rozšířit paletu kuchařských surovin a chutí nebo se prostě dozvědět něco nového.

Řeč bude o výrobcích na českém trhu (pomazánky, rostlinné bílkoviny), ovocných a zeleninových šťávách, smoothies, rostlinných mlécích, oříšcích a semínkách, klíčení, zkrátka o mých zkušenostech i nezdarech, které jsem posbíral za osm let intenzivního studování a vlastního zkoumání vegetariánské, veganské a syrové (živé) stravy.

Kromě špetky teorie či spíše doporučení bude kurz zaměřený prakticky - co kde koupit a jak použít/upravit/dochutit. Chybět rozhodně nebudou ochutnávky a určitě zbude dost prostoru pro vaše všetečné dotazy.

Já sám jsem kormidlem směřem ke zdravějšímu a etickému stravování výrazně zatočil téměř přes noc, když jsem byl do té doby klasickým konzumentem tučného, průmyslově zpracovaného a nezdravého jídla se všemi klasickými příznaky - častou únavou, špatnou kondicí, nadváhou a nevalnou imunitou. Dnes pěkných pár kilo méně, holduju dlouhým horským túrám a s radostí a vášní vařím pro sebe i druhé - třeba i početné osazenstvo zážitkových kurzů Prázdninové školy Lipnice.

V lednu 2013 jsem spustil portál o veganské stravě Vegmania.cz, novinky a tipy ze světa výhradně rostlinné stravy můžete sledovat také na facebookové stránce nebo na Twitteru.

PS: kromě povídacího kurzu můžete navštívit také pokračování zaměřený na vařená veganská jídla: Vegetariánství pro zelenáče II. - prakticky