Výpečky ze sojového masa se zelím

Publikováno: 20. 10. 2013   Autor/ka: Pavel Ovesný
Kuchyně: Bezmasá jídla
Kuchyně: Česká kuchyně
Druh jídla: Hlavní chody
Výpečky ze sojového masa
Ingredience:

balíček sojových kostek
koření na vývar

2 velké cibule
4 stroužky česneku
olej
koření (paprika, pepř, tymián…)

Postup:

Sojové kostky zalijeme vroucí vodou, pořádně okořeníme (zeleninový bujón, sojová omáčka, bobkový list, nové koření…podle chuťových preferencí). Vaříme zhruba 20 minut. Mezitím si nakrájíme nahrubo cibuli a najemno česnek. Okapané kostky vložíme do pekáčku, omastíme olejem, okořeníme (opět podle chuti sladkou paprikou a pepřem nebo třeba “na divoko” s rozmarýnem a tymiánem), zasypeme cibulí a pepřem a pečeme v troubě na 180 °C. Občas směs promícháme a každých 15 minut trochu podlejeme. Pečeme do křupava cca 1 – 1,5 hodiny. Servírujeme klasicky se zelím a houskovým knedlíkem, bramborami nebo jen tak jako chuťovku s pečivem.

remoska-banner.png

Počet porcí:
2
Doba přípravy:
75 minut + příprava sojového masa

Pronikněte za jeden večer do tajů rostlinné stravy

Online kurz Rostlinný jídelníčekV online kurzu Rostlinný jídelníček se s vámi podělím o nezbytnou teorii i praktické tipy a postupy, jak jíst pestře a chutně. Na zoubek koukneme luštěninám, ořechům, alternativám masa a mléka, dochucování i samotnému sestavení jídelníčku. Online kurz se 45 kapitolami a 2,5 hodinami videí můžete sledovat z pohodlí domova Zjistěte víc

 

 

Řešíte, jak si dobře vybrat kuchyňský přístroj? Získejte užitečné tipy i slevové kódy z našich článků.

E-mailový oběžník Vegmania

Chcete dostávat užitečné tipy a triky z rostlinné kuchyně nebo tématické recepty podle ročních období do vaší pošty? Věnujte mi e-mail a já vám 1 - 2x do měsíce napíšu. Nechcete kupovat zajíce v pytli? Pak se nejdříve podívejte se, jaké e-maily můžete očekávat.

Chcete dostávat užitečné tipy a triky z rostlinné kuchyně nebo tématické recepty do vaší pošty?