tahini

Cizrna, neboli římský hrách, obsahuje 20 procent bílkovin, stejně jako další luštěniny je potřeba ji předem namočit. Využíváme ji do polévek, gulášů i rozmixovanou do pomazánek.

Cizrnový středomořský guláš
250 g suché cizrny 4 větší brambory větší cibule koření: římský kmín, sladká paprika, zeleninový bujón, sůl tahini pasta
Cizrnový salát s ořechy a brusinkami
na salát: 2 plechovny cizrny dva stonky řapíkatého celeru hrst brusinek hrst pekanových nebo vlašských ořechů hrst nakrájené jarní cibulky sůl, pepř na zálivku: 6 lžiček tahini 4 lžičky nebo podle chuti citronové šťávy 2 lžičky...
Hummus z řepy
2 střední řepy 1 citron 2 stroužky česneku 1 lžíce tahini - sezamové pasty olivový olej sůl, pepř