Kokosové mléko

Kokosové mléko se vyrábí ze šťavnaté kokosové dužniny. V asijské kuchyni používá podobně jako v té české smetana. Typické je pro omáčky s curry pastou, do polévek, dhálů ale také dezertů či nápojů.

nákup v Sapě
Jak zažít atmosféru Vietnamu a přitom nevytáhnout paty z Prahy? Vyražte na výlet do Sapy. Tahle tržnice, jíž se přezdívá "malá Hanoi", je opředená řadou legend, na nichž je ovšem většinou jen málo pravdy. Třeba na té, že v jejím...
Zeleninové kari
Zeleninu nakrájíme na kostičky. Pokrájíme cibuli a smažíme do sklovata. Přidáme lžičku kurkumy, koriandru, lžičku kari pasty a nakrájený zázvor. Přidáme zeleninu a zalijeme vodou asi do půlky. Přidáme bobkový list a sůl a půl...
Kheer
Vodu a kokosové mléko dáme vařit a přidáme cukr. Když tekutina začne bublat přidáme rýži, kterou vaříme asi 20 minut. Přidáme kardamon a ještě chvíli povaříme. Ozdobíme ořechy a ovocem.
Rychlá polévka z červené čočky
Varianta 1 - Rychlá krémová polévka z červené čočky Velice jednoduchá a sytá polévka na indický způsob, kterou uvaříte za čtvrt hodinky. Využívá největší výhodu loupané červené (a také žluté) čočky - nemusí se totiž namáčet. Na...