Recepty z Jidášova ucha

Boltcovitka bezová neboli Jidášovo ucho patří mezi dřevokazné houby, které rostou i v Česku. Sušené houby je před použitím v kuchyni třeba namočit alespoň na hodinu. Nálev v žádném případě nevylévejte – můžete jej rovnou vypít jako léčivý nápoj anebo využít jako vývar. V kuchyni se Jidášovo ucho používá především v asijských receptech, hodí se také do rizot, omáček i polévek.

Jidášovo ucho

Jidášovo ucho

07. 11. 2017   napsal/a: Pavel Ovesný | rubrika: Potraviny

Jidášovo ucho, známá také jako čínská či černá houba, patří mezi dřevokazné houby. Jeden z jejich druhů, boltcovitka bezová, roste celoročně i v Česku. Jak už název napovídá, většinou na starých bezech, … více

shitake bambusové výhonky

Pro jaké speciality si zajít do vietnamské večerky

02. 02. 2013   napsal/a: Pavel Ovesný | rubrika: Novinky Potraviny

Vietnamské večerky jsou fenoménem posledních let. Jejich majitelé propracují dvě třetiny dne, s hrdostí vítají v ulici své krajany – konkurenty a přesto většinou své zákazníky zvládají vítat s úsměvem (o jejich mentalitě doporučuju hodně povedený rozhovor na Aktualne.cz). Vedle úplně běžného zboží se v jejich obchůdcích dá narazit na pár specialit, (nejen) pro veganskou kuchyni jako stvořených. Pro co do nich chodím já?

E-mailový oběžník Vegmania

Chcete dostávat užitečné tipy a triky z rostlinné kuchyně nebo tématické recepty podle ročních období do vaší pošty? Věnujte mi e-mail a já vám 1 - 2x do měsíce napíšu. Nechcete kupovat zajíce v pytli? Pak se nejdříve podívejte se, jaké e-maily můžete očekávat.

Chcete dostávat užitečné tipy a triky z rostlinné kuchyně nebo tématické recepty do vaší pošty?