Focení pro Vegmanii – perné odpoledne ve fotoateliéru

černé fazole

Fotky z tmavé kuchyně obyčejným kompaktem velkou parádu neudělají, i když recepty ilustrují pro představu docela vděčně. Pro Vegmanii se ale do článků šiknou i hezké profi obrázky, říkal jsem si. Kamarádka Evka Neumanová (www.evenue.cz) naštěstí zrovna dokončovala fotografický kurz a potřebovala téma pro závěrečnou práci. A tak jsme si plácli.

Řeknu vám, vyrobit vlastní hezké ilustrační fotky pro web je docela dřina. Po shánění surovin předešlého dne jsem první letošní páteční dopoledne strávil u plotny a kuchyňské desky, vařil, krájel a mixoval. A pak skoro za běhu přendával vše do krabiček a s batohem plným jídla pospíchal na sraz.

Ve fotoateliéru na pražské Hanspaulce pak zase všechno vybalil a začal aranžovat na talířky. Evka zatím zapínala a natáčela světla. Zhruba po hodince příprav mohlo začít focení – už se nám docela sbíhaly sliny, ale trvalo ještě pár desítek minut, než se podařilo první jídla nafotit tak, že jsme se mohli dát pauzu a pustit se do už vychladlých špaget. Finále pak obstaralo focení detailů müsli a luštěnin na skleněné desce oproti tmavému pozadí. Jenom samotné focení zabralo celé odpoledne a řeknu vám, byla to docela makačka. Ale výsledek stojí za to, ne?

Autor článku
Pavel OvesnýJmenuji se Pavel Ovesný a veganství se věnuju 17 let. Založil jsem web Vegmania.cz a natočil kurz Rostlinný jídelníček se s vámi podělím o nezbytnou teorii i praktické tipy a postupy, jak jíst rostlinně pestře a zároveň chutně. Online kurz se 45 kapitolami a 2,5 hodinami videí můžete sledovat z pohodlí vašeho domova. Zjistěte víc

 

Řešíte, jak si dobře vybrat kuchyňský přístroj? Získejte užitečné tipy i slevové kódy z našich článků.

 

E-mailový oběžník Vegmania

Chcete dostávat užitečné tipy a triky z rostlinné kuchyně nebo tématické recepty podle ročních období do vaší pošty? Věnujte mi e-mail a já vám 1 - 2x do měsíce napíšu. Nechcete kupovat zajíce v pytli? Pak se nejdříve podívejte se, jaké e-maily můžete očekávat.

Chcete dostávat užitečné tipy a triky z rostlinné kuchyně nebo tématické recepty do vaší pošty?