Hořčičné semínko

Hořčičné semínko

Hořčičné semínko je plodem hořčice seté, pěstované i v tuzemsku. Je kulaté, žluté, má štiplavou chuť. Namleté (až pak se totiž uvolní jeho výrazné aroma) je především surovinou při výrobě mnoha druhů hořčice. Celá semena se pak používají při konzervaci zeleniny, jako je zelí, červená řepa nebo okurky.

Hořčičná semínka obsahují vitaminy A, C a K a také důležité minerály, jako je vápník, zinek, mangan, měď, selen nebo železo. Díky přítomnosti zdraví prospěšných glykosidů příznivě působí na trávení, vstřebávání látek, dýchací obtíže a funkci střev, pomáhá i diabetikům. Používání hořčičných semínek podporuje správnou funkci střev a trávicího ústrojí, které pomáhá udržovat ve zdravém stavu. Pozitivně působí i na tvorbu žaludečních šťáv a činnost cév.

Tagy: hořčičné semínko   Kategorie: Potraviny

 

Autor článku
Pavel OvesnýJmenuji se Pavel Ovesný a veganství se věnuju 17 let. Založil jsem web Vegmania.cz a natočil kurz Rostlinný jídelníček se s vámi podělím o nezbytnou teorii i praktické tipy a postupy, jak jíst rostlinně pestře a zároveň chutně. Online kurz se 45 kapitolami a 2,5 hodinami videí můžete sledovat z pohodlí vašeho domova. Zjistěte víc

Související články

Spirulina

Spirulina
Pavel Ovesný   28. 02. 2018   Potraviny
Spirulina není řasa, ale sladkovodní sinice. Nachází se v jezerech v tropických a subtropických oblastech. Její popularita v posledních letech ale mnohonásobně převyšuje poptávku, proto se pěstuje (především v Japonsku).

Římský kmín

Římský kmín
Pavel Ovesný   04. 08. 2018   Potraviny
Římský kmín má s běžným evropským kmínem společný jenom vzhled. Dodává charakteristickou chuť i vůni mnoha indickým pokrmům (např. v populární kořenící směsi garam masala), vyskytuje se také v mexickém koření chilli con carne, našinec ho bude znát z receptu na hummus.