Echinacea

Echinacea

Třapatka nachová, známá spíše jako echinacea, pochází ze Středozápadu Spojených států amerických a do Evropy se rozšířila jako ozdobná květina. Dnes je však stále populárnější jako léčivka. Je vyhlášená coby přírodní antibiotikum, působí proti infekcím a podporuje imunitu. Kořeny mají pro změnu vysoké koncentrace esenciálních olejů.

Echinacea pomáhá vykašlávat hlen, v němž se usazují bakterie a viry, a aktivuje bílé krvinky, které s nimi bojují. Má antibiotické účinky, pomáhá zvyšovat odolnost organismu jak preventivně, tak při vzniku infekcí. Výborně působí při zánětech horních cest dýchacích, při zánětech močových orgánů, kožních zánětech apod.

Tagy:   Kategorie: Potraviny

 

Autor článku
Pavel OvesnýJmenuji se Pavel Ovesný a veganství se věnuju 17 let. Založil jsem web Vegmania.cz a natočil kurz Rostlinný jídelníček se s vámi podělím o nezbytnou teorii i praktické tipy a postupy, jak jíst rostlinně pestře a zároveň chutně. Online kurz se 45 kapitolami a 2,5 hodinami videí můžete sledovat z pohodlí vašeho domova. Zjistěte víc

Související články

Spirulina

Spirulina
Pavel Ovesný   28. 02. 2018   Potraviny
Spirulina není řasa, ale sladkovodní sinice. Nachází se v jezerech v tropických a subtropických oblastech. Její popularita v posledních letech ale mnohonásobně převyšuje poptávku, proto se pěstuje (především v Japonsku).

Římský kmín

Římský kmín
Pavel Ovesný   04. 08. 2018   Potraviny
Římský kmín má s běžným evropským kmínem společný jenom vzhled. Dodává charakteristickou chuť i vůni mnoha indickým pokrmům (např. v populární kořenící směsi garam masala), vyskytuje se také v mexickém koření chilli con carne, našinec ho bude znát z receptu na hummus.